20 Mayıs 2019

neoui moksoriga deulryeo s01e01:

I Hear Your Voice

bizim salak dizi senaristleri, senaryo yazmayı şu arkadaşlardan öğrensinler. 2013 yılında kısıtlı imkanlarda pek güzel hikaye çakmışlar. ha bu arkadaşlar da güzel başlayıp biraz dağıtarak bitiriyor ama yine de insan vay be diyor. hikaye içinde hikaye, dram içinde hafif fantastiklik öyle tatlı bir havası var. tabii yine romantik komedisini de eklemişler. romantik komedi müzikleri falan baya can sıkıcı ama yine de bu hikayenin şaşırtıcılığı, heyecanlandırıcılığı karşısında önemsiz oluyor. çizgi roman dünyasından elemanın daha da oğlan çocuğu olduğu zamanların dizisi. netflix bitmeden (bunu yazarken baktım da altyazısı falan varmış, koreli torrentler biraz zor bulunuyor, onun haricinde netflix için o kadar da gerekli değilmiş aslında), ne izlesek derken bunu bulmuş bulundum. öyle çok da merak edilip izlenen bir dizi değildi ama ilk bölüm itibariyle merak uyandırdı. ikinci sezonu da yok. güzel bitirmişlerdir diye umuyorum.

--- spoiler ---

.liseli dizisi gibi başlayıp korkutuyorlar. yine liseliler bolca olacak ama katman katman bir sürü hikayesi var. başlangıç liseli oğlan, şaka yapılmak istenen bir kızı kurtarıyor. süper gücü var, o da insanların düşüncelerini duyabiliyor. 

.bunu nasıl kazanmış peki? velet iken araba kazası geçirmiş, daha doğrusu babasını kamyonla çarpıp, demir boru ile öldüren bir katilin elinden kurtulmuş. o ara kafasını çarptığı için insanların düşüncelerini duymaya başlamış. burası biraz stephen king'e benziyor sanki ya, onu görmezden geliyoruz.

.çocuğun hikayesini, diğer esas karakter beceriksiz, fakir avukat hanımın hikayesinin içinden birleştirerek gösteriyorlar. o da ilginçti. kadın anasına borcunu ödemek için kamu avukatlığı sınavına giriyor. mülakatta da ilginç bir hikaye anlatırsan geçiririz falan diyorlar. tabii öncesinde para için istiyorum demesi, hepsinin sonunda biri dürüst çıktı diye şaşırdıktan sonra. bunu dedin diye geçirecek değiliz, öyle şeyler dizilerde olur demeleri de esasında hem şaşırtmacalı, hem komikti.

.neyse işte kızın hikayesinde veletken kopya çektiğini gördüğü arkadaşı, birinci olarak mezun olduğu sırada havai fişek tarzı şeylerle oynarken gözünün kör olma hikayesi sıkıştırmışlar. bu kızın üzerine suçu atmışlar. sebebi kopya çekerken görmesi ama esas olayı yapan suçu atıyor, diğerleri inanıyor. babası da yargıç ulan!

.yani sadece bu şekilde inanması, kızı okuldan attırması ve tabii anası da hizmetçileriymiş, onu da hep birlikte kovması falan aşırı dramlıydı. biraz zengin fakir abartısı eklemişler. üstelik anası önce tazminat parasını alıp, sonra kitaplarıyla falan yakıyor. şaka gibi ama duygulu sahnelerdi. kızına inancını böyle gösteriyor.

.derken gel zaman git zaman, kendisinin doğru söylediğini karşısında dururken patlattığı zaman kaçabileceğini göstererek ortaya koyuyor. yolda karşılaşıp bunu yapana kadar hemen o an aklına da gelebilirdi. o kadar kelli felli adamlar bunu düşünemiyor ama bir vakit sonra düşünüyorlar. zengin kız bunu kabul ediyor ama çaktırmıyor. 

.tam o an araba kazası sesi duyuyorlar. kamyon çarpmış, boru ile babasın öldürüyorlar. tam orada birleştiriyorlar. kız hemen fotoğraflarını çekiyor. katil bunları görüyor. yakalayabilir ama yakalayamıyor. tehdit edip bırakıyor. tanık olursanız mahvederim sizi diyor.

.iki kız birbirini gaza getirerek tanık olma safhasına kadar geliyorlar. duruşma salonun bir kapısından bu, diğerinden öbürü birlikte girmek için sözleşiyor ama bir tek dürüst olan giriyor. o ara velet de insanların düşüncelerini duyduğu, katilin söylediklerini yazarak mahkeme heyetine gösteriyordu. veletin tanıklığını zaten kabul etmiyorlar ya otopsi yapılmadan yakılma olayı kore dizilerinin kanayan yarası. ulan bir durun bakalım, aceleniz ne?

.neyse kız giriyor, cesaretini toplayarak tanıklık ediyor. kabul edilip edilmemesi çekincede kalıyor. elindeki fotoğafları gösteriyor. katil danayamayıp üzerine atlıyor. itiraf ediyor. bunları da mülakatta anlatmıyor.

.esas eleman bu kızı arıyormuş. küçükken bu kızı koruma yemini etmiş. o ara konuşamayan dili açılmış. kendisine benzettiği herkesi, düşürdüğü günlüğüne not ediyormuş. böyle seneler geçmiş. boyu pek uzamış. korumak için dövüş sanatlarında uzmanlaşmış. şimdi karşılaşmalarını bekliyoruz. ikisi de komik karakter, güldürürler, üzerler, öyle devam ederler. en iyi karakter anne karakteri. yan karakterler de güzel olmuş. eski dizi görüntüsü ama güzel olmuş işte. ilk başlayınca biraz kötü geliyor, sonra alışıyor insan. telefonlara bile alışmak zor yani.

--- spoiler ---