19 Mayıs 2019

lucifer s04e10:

Who's da New King of Hell?

--- spoiler ---

.adamlar bölüm başlığı ile spoiler yedirmiş. neyse ki lucifer tekrar cehenneme dönmek zorunda kaldı. tahtı bir harikaymış. olaylar güzel şekilde sonlandı. on bölüm olması ve netflix lucifer'e yaramış. normalde çok saçmalıyorlardı.

.bölüm konularını da daha fazla alakalı yaptılar. zaten bu bölüm ölen rapçi iblislerden biri çıktı. o eleman niye gerekti? orasını söylemediler. sadece rapçi espirisi sıkıştrmaları için böyle uygun görmüşler.

.chloe meselesi pek iyi olmadı aslında. sonunda ilanı aşk ettiler. lucifer de aynı şekilde karşılık verdi ama geri dönmem gerekiyor dedi. bir nevi ilk aşkı ile kalmayı seçerse cehennemden iblisler doluşacak demek istemişler, kehanet buymuş. zombi istilasına benziyordu. makyajlar pek olmamıştı.

.olaylar kızıştıktan sonra lucifer kralınız önünde eğilin dedi. canavar kostümü ile insanları pek korkuttu ama neden dövüş öncesi böyle yapmadı? neyse dövüş falan da güzel görünüyordu. lucifer melek kanatlarına da tekrardan sahip oldu. bir anlamda babasının isteği yerine gelmiş oldu. tabii niye chloe? onu hala açıklamadılar.

.ikinci polisiye konu bebeğin kaçırılması idi. bunu da lucifer ile bağlantılı yaptılar. cehennemdeki yeni kralın melek olması gerekiyormuş. yarı melek de iş görürmüş. amenadiel aldı gitti zannettik ama böyle bir şey yapmamış. sonra bebeğin akıbetini anladık.

.salak eve olayları çok kötü hale getirdi. herkeslere özür diledi, bebeğin de kurtarılmasına yardım etti ama kötüydü. aynı şekilde işler bitmeden chloe salağının çıkıp gelmesi de kötüydü. tam yamulacaklardı ki lucifer şeytanlığını gösterdi. saldırsalar savunmasız olduğunu bilseler ki söyledi, o zaman yanmışlardı.

.lucifer mutluyken hepsinin dans etmesi falan bir yerde komikti. terapist ile güya yolları ayırdıydı. bebek hediyesi olarak kitap getirdi. hepsi komik ayrıntılardı.

.maze ile eve muhabbetini de uzatmadılar. eve uzaklaşacak gibi görünüyor. maze hep öyle kalacak. bu sezon da böyle bitecek. sonraki sezona lucifer cehennemden çıkmanın yolunu bulur gelir. chloe de evlenmiş olur, öyle dram yaratırlar.

--- spoiler ---