18 Mayıs 2019

lucifer s04e09:

Save Lucifer

--- spoiler ---

.bu sezon düşük tempo başladı ama güzel gitti. tabii lucifer'in şeytan kostümünden bu kadar çabuk kurtulmasını beklemiyorduk. chloe bir işe mi yaradı? yoksa hep birlikte kehaneti daha mı yerine getirdiler orası belli değil. kehaneti engellemeye çalışan tiplerin de kehanette parmağı olmaları komik oluyor. onu güzel yaptılar.

.lucifer'in kendisini affetmesi meselesiyle kurtulması da biraz basit oldu. daha iyisini yapabilirlerdi. ha en zoru en basiti, bir türlü kendini affedemiyordu. chloe iki dakika konuştu ve şak diye düzeldi. bu kadar ağır makyajı daha fazla kaldıramayız demişler.

.bölüm konusunu da bağlamaya çalıştılar. ikiz kardeşlerden biri diğerini öldürmüş gibi yapıyor ama esas öldüren diğer kardeş çıkıyor. borcu harcı varmış da şuymuş buymuş. bu kardeşi bulmak için maskeli balo yapıyorlar. luci'ciğimiz zaten şeytana döndüydü. komple kafasını gösterse de olurdu yani.

.baştan elindeki minik bir yara gibi başladı. eldiven giydi. sonra boynunda çıktı. chloe geldi kapattı. böyle ilerlettiler ama esas mesele eve idi.

.zaten kehanet meselesi de o ama maze ile durumu çok acayip oldu. pis lezbiyenlere üzüldük. en azından iblis olarak bunun gay'liği o kadar sırıtmıyor ama üzülmesi insanı üzüyor. diğer taraftan olayın farkında değil. bir anlamda imkansız aşklar yaptılar.

.lucifer'i geri kazanmak için numaralar ile başladılar, sonra işler ciddiye bindi. en sonunda pederi kaçırdılar. eve salağı pederin ellerini çözdü. peder bu karıyı boğarken, gizli bıçağı aldı ve adamı öldürdü. önceki plan da zaten lucifer'i cehenneme yollamak için, daha doğrusu eve ile birlikte sonsuza kadar kral ve kraliçe olması için onu geri dönmeye ikna etmeleriydi. bunun içinde cehennemden tanıdık biri gelsin dediler. pederin içine en son iblisin teki kaçtı. peder tipi de diziye iyi geldi aslında.

.kalan bölümde lucifer'i cehenneme geri götürürler mi bilemiyorum. eve'in masum olayı işleri çığrından çıkardı. maze zaten üzülüyor, daha iyisi olabilirdi ama gerçekçi yapmak istemişler. böyle de güzel olmuş.

.bir de linda'nın bebeği var. amenadiel karıya cennete götürmeyeceğini söyledi. tatillerde götürürsün falan filan dediler ama adam haber vermeden götürecek gibi. bu da çok ayıp olur.

.dan meselesi kabak tadı verdi. maze ile dertleşmeleri, terapiste gitmeleri, charlotte'ın ölümü için kendisini suçlamaları falan derken en son bebek doğumuna da götürmüş oldu.

--- spoiler ---