14 Mayıs 2019

lucifer s04e06:

Orgy Pants to Work

--- spoiler ---

.bunlar havva'yı şeytani yaptığı zaman kadınları da şeytani yapmış oluyorlar. bunu fark etmeden yapıyorlar. havva normal insan, ilk kadın, zaten bunu vurgulayıp duruyorlar. adem önce lilith ile takılmış, sonra havva yaratılmış. havva'yı o kadar da sevmemiş, lilith'i aramış. havva da kendisi gibi olamamış.

.buradan yola çıkıp luci'nin de başka bir şey gibi olmaması gerektiği, şeytan gibi olması gerektiğini söylüyor. suç işleyen salağın tekini, yakalayıp öldürüyor. sanki daha önce de böyle bir şey olduydu ya da olacaktı ama chloe engellediydi. şimdi havva ile şeytan tam şeytan oluyor.

.aşk meselesi de biraz abartı olmuş o zaman, lucifer bu  havva'yı o kadar sevdiği söylenemez ama onun vasıtasıyla daha kötü bir insan olduğu bariz. daha da böyle böyle gidecek gibi.

.önce orgy muhabbetiyle başladılar. sonra lucifer işe orgy pantolonu ile geldi, bölüm ismi de böyle yani. götü açık pantolonda komiklikler şakalar, götüne bant yapıştırıp devam etmeler, biraz komik denebilir ama çok abarttılar.

.sonra iş uzadı, havva sıkıldı. maze onu biraz eğlendirdi ama lucifer fazla yormuş kendimi, hem gözetlemede uyudu hem sabaha kadar çalışmada uykulu halde hediyeleri karıştırdı. havva iyice üzülmüşken, başkası gibi olmaya çalışma dedi.

.tam bunların arası bozuluyor derken, olay sırasında veledi yakalayıp cezalandırabilecekken polise bıraktım seni dedi. o da çaylak bir kadın polisi öldürdü, haliyle hepsi üzüldü. dan buna yüklendi. eve geldi, havva'dan şeytan olmalısın nasihati aldıktan sonra elemanı öldürdü. böylelikle lucifer de kötücül olmuş oldu. normalde insan öldürmeyen bir şeytandı. işkenceci ya da cehennemi kullanması gerekirdi. bakalım nereye varacak bu iş.

.bizim sevimli karakterlerimizin başı biraz belada. cennetten başka bir melek geldi. yarı melek bebek meselesine gelmişler, yeryüzünde böyle bir şey bırakamayız diyorlar. amenadiel hemen fark etti. lucifer'in çocuğu sandılar ama biraz muhabbetten sonra mevzu anlaşıldı.

.maze de anası lilith'den pek ilgi görememiş. kendi çapında ilgi göstermeye çalışıyor ama onu pek anlamıyorlar. 

--- spoiler ---