14 Mayıs 2019

the protector s02e01:

Episode #2.1

--- spoiler ---

.geçen sezonun bölümlerine verdiğim puanlara baktım da resmen çakılmış. ikinci sezon da çakıldı yerden başlattılar. o kadar saçma sapan ki bir yerden sonra izlemesene kardeşim diyor insan. o sınırlarda dolandırıyorlar. netflix türk dizisi, izleme oranları da iyimiş herhalde ama cidden dialoglarından olaylarına kadar hepsi çok saçma şekilde ilerliyor. 

.zaten ingilizceden türkçeye çevrilmiş dialoglar gibi, aptal saptal betimlemeler, boş konuşmalar, duygu durum ifadeleri artık komik. hikaye de resmen salaklığın dibine vurmuş.

.hastanede başlıyor. zeynep yamulmuş, kendinde değil. leyla ve hakan başında. hakan bir şeyler alayım derken tvde faysal'ın onu günah keçisi ilan ettiğini görüyor. tam o an elemanı paketleyip götürüyorlar ama götürenler polis değilmiş.

.sadık olanların cemiyetinden bir yaşlı karı ve bir yaşlı adam liderliğinde bir kaç salak genç. mevcut salaklar zaten çok çakma duruyordu. bunlar iyice mallaşmışlar.

.derken sen aranıyorsun, bir şeyi beceremezsin diye hakan'ı bağlıyorlar. kaçmaya falan kalkıyor, ondan da güya onun iyiliği için böyle yapıyorlar. zeynep de o ara babasını öldüren karıyı öldürüp, hakan'ın durumu radyoda duyup yanına geliyor. şarkıyı kesip haber veriyorlar, zeynep'e özel yani.

.içeri girip bu salağı çözerken diğerleri görüyor. biraz dövüşten sonra hepimiz aynı tarafız, niye kavga ediyoruz adlı salak nutuğunu atıyor. muhafız güya bunlara liderlik edecek ama bu arkadaşta liderlik vasfı yok. devamlı bir duygu parlatmaları, bir coşkular, bir kısık sesliler. böyle gidiyor işte. yaptıkları bir plan yok, edindiği bilgi bomboş. saldırı olacakmışmış, ulan zaten olacak işte. ölümsüzleri salmışsınız şaka gibi.

.neyse işte leyla da faysal'ın kanından dolayı ölümsüz olmuş ama faysal'ın kontrolündeymiş. bu kadar adam, bu kadar sadık olan, bu kadar tarih bu kritik önemdeki mevzuyu nasıl bilmez? bilse, ona göre tekrar hayata döndürse çok daha mantıklı olurdu, daha dramatik olurdu ama şimdi leyla içindeki ajan gibi malak malak geziniyor. komik yani bir yerden sonra. böyle salakça senaryo mu olur lan?

.bir de şakır şakır insan kesen bir tip var. eskiden muhafızı da kesmiş. devamlı gömleğini giymediğini öğrenince sevişme esnasında kesmeye başlamış. güncel dünyada bir müze gibi bir yerden, kehribarlı bir arı-böcek gibi bir şey alıp, bir şeyler yapma derdindeler, ne yaptıklarını anlayan beri gelsin.

--- spoiler ---