22 Mayıs 2019

Agents of S.H.I.E.L.D. s06e02:

Window of Opportunity

--- spoiler ---

.bu sezon için çekimserim. pek bir şey olduğu yok. yine dünyaları yok eden bir tip gelmiş, coulson'ın dna'sının aynısıymış. paralel evrenler falan yapacaklar gibi ki bin kere yapılmış bir hadise. hem bunlar ne arıyor? niye geldikleri gezegeni yok ediyor. toplamda yok etmekten başka amaçları olması gerek. bir de coulson'ı iyi tarafa geçirecekler gibi duruyor ki bu da çok saçma olur.

.may kendi başına iki saniyede tırı bulup müdahale edeceğine ekibi çağırıp defterlerini dürebilirdi. tabii adamların ekipmanları çok kuvvetli belki güçleri yetmezdi ama yine de ne bileyim daha iyisi olabilirdi. 

.dövüş falan kendi başına güzel, adamların teknolojisi de güzel ama biraz saçma oldu maalesef. bir de koskoca shield arkalarından gidiyor. görünmezlik teknolojisini falan biliyor olmaları gerek, başka türlü tespit etmeleri lazımdı.

.kristal tarzında bir şeyler arıyorlarmış. bunu silah için arıyorlarmış. iyi güzel de niye arkadaş? onu açıklamaları ve güzel bir sebebe bağlanması gerek, yoksa hoş olmayacak. hem de bunca zaman esas iyi olan bir arkadaşı, öldükten sonra böyle getirmelerini de haklı çıkarmaları gerekiyor. hepsi zor iş.

.diğer tarafta fitz olayı var. eğer fitz uyku kapsülüne dönmezse bu durumda gelecekte ekibi kim kurtaracak? gelecek döngüsünü bozarlar. bu kadar saçmalık yapmazlar diye umuyorum ama diğer tarafta jemma fitz'i geri kazanacağım diye onu arıyor, hatta tüm ekibi bu yüzden tehlikeye atmıştı.

.ekibi ve kendisini kısa bir süre gördük. tam da fitz'in maceradan çıkıp ilgili gezegene ulaşmasından sonra. yakın zamanda karşılaşmaları lazım. fitz kendi başına insan hayatı kurtarmaya çalışıyor ama tam da öyle değil.

.gemileri ikiye parçalanınca yanındaki süper yardımcı uzaylı kardeşimiz enoch ile bu gemiye gelmişler. bir canlıyı yemek, yememek meselesinden yabancı olduğunu anladılar. sen şu gezegenin neresindensin lan falan dediler. yanlış yerini söyleyince ortaya çıktı. bu da biraz salakça ya neyse işte. gözlerine lens takınca kandırabiliyormuş. üstelik bunun için dil falan öğrenmiş.

.neyse geminin kaptanına değerli olduğunu anlattı, sonra madem öyle mürettebatı öldürürüm dedi. gereksiz onlar dedi. fitz yapma etme dese de dinlemedi. o halde beni de öldür dedi. hava kilidine kendisi de diğerleri ile geçti. adam herkesin yeri doldurulabilir deyip güya öldürdü ama bunlar kilidi diğer kilide bağlamış. açında bunlar harici herkes öldü. enoch da geri kapattı ve böylece kahraman olmuş oldular ama tabii gezegen otoriteleri bunu fark eder, bir sürü yol denemeleri gerekecekmiş. onla uğraştıracaklar.

--- spoiler ---