12 Mayıs 2019

Agents of S.H.I.E.L.D. s06e01:

Missing Pieces

--- spoiler ---

.bu dizi bitmemiş miydi? bitti deyip tekrar canlandırdılar mı? esas karakteri öldürmüşlerdi. şimdi kötü adam olarak nerden geldiği belli olmayacak şekilde getirdiler. o pek iyi olmadı. madem oyuncuyu koruyacaksınız, öldürmeseydiniz. nasıl olsa bir kere ölmüştü.

.ha senaryo olarak kitlediler, eğer coulson'u ölümden kurtarırsanız kelimenin tam anlamıyla dünya parçalanır dediler, o yüzden ölmesine göz yumdular. bu durumda da oyuncu ile devam etme için alternatif evrenden falan kötücül karakteri gelmiş oldu. kötü olmasına üzüldüm, diğerleri de üzülecek. sıkıntılı bir durum. allah kimsenin başına vermeye.

.ekip falan garipleşmiş bir sürü adam gelmiş. mack yeni direktör olmuş. yeni bir tane beyin arıyorlar. zenci bir tane eleman geldi ama hiç beyinli gibi durmuyor. ne kadar kalıcı olur bilmiyorum.

.simmons ve daisy uzay yolu macerasına atılmış. fitz'i arıyorlar. onun da uzay gemisi ikiye bölünmüş, acayip uzaylılar arasında gözdağı vererek adam arıyorlar. konfederasyon gibi bir şey var, dev uzay gemileri var. tamam uzaylılar vardı ama uzay yolu konseptine dönmeseler iyidi.

.fitz'i bulamadılar diye dönecekken kaçarken simmons rotayı fitz'in olabileceği yere doğru yönlendirdi, hepsinin hayatını hiçe saydı. zaten aylardır takılıyorlarmış. mürettebat dört kişi, eskilerden kalan ajanlardan oluşuyor. aralarında da sıkıntı çıkacak, simmons bile kafayı yediğine göre durumu artık başka türlü anlatamayız.

.fitz bölüm biterken görüldü, manyak olmuş. uzaylı dili öğrenmiş. bir gezegende takılıyor öyle ama kaç sene geçmiş? zaman çizgisi nasıl bozulmuş? eğer bu geleceğe gidemediyse, bunları kim kurtardı? gelecekte ölen fitz nasıl geleceğe gidecek? bu paradokslara hiç girmeyecekler gibi. yeni zaman çizgisi diyecekler geçecekler.

.bir taraftan uzay hikayesi devam edecek, diğer tarafta dünyada alternatif evrenlerden şakkadanak geçiş yapan yeni kötü tipler var. dev adam, kelebek oldu diyen kadın, bir tane daha tip ve tabii kötücül coulson, artık bunlarla uğraşacağız. bunların derdi de yine dünyayı yok etmek olabilir. göreceğiz bakalım.

--- spoiler ---