12 Mayıs 2019

lucifer s04e04:

All About Eve

--- spoiler ---

.yeni gelen karı havva imiş. bu vakti zamanında elma değil, muz yemiş. o muz da lucifer'in aletiymiş. böyle anlatıyorlar bizlere. bir bakıma komik, diğer taraftan lucifer ile bir aşk üçgeni aslında o kadar da gerekli değil.

.bölüm sonunda bunlar yakınlaşırken, tam da chloe salağı barışmaya gelmişti. tekrardan sıfırlanacak. aşk meşk muhabbetlerini kehanete bağladılar, tekrardan birleşmeleri iyi olmaz. zaten sezonun da konusu bu olacak ama chloe ile takılması daha iyi biri yapacaktı. şimdi eve ile takılması daha kötü biri yapacak gibi. vatikan dedektifi iyi bir şey yapayım derken daha kötü yapmış gibi görünüyor.

.gereksiz bölüm polisiye konusunda da kolye meselesini havva'ya bağladılar. oradan hikayeleri birleştirdiler ama olmadı işte. dövüşürken aniden gelince az biraz yaralandı. dövüş sahneleri biraz komikti. lucifer yaralanınca o kadar da zevkli olmuyor.

.esas olay yan karakterlerde aslında. chloe ile linda (terapist) sonunda konuştu. ikisi de bu durumların farkında olan sıradan insanlar olarak birbirlerine mevzuyu açıkladılar ama buraya gelene kadar maze ile bir konuşma geçti. tek insan sen değilsin deyince linda'yı söyledi. karı bilmeyi bırak, hamile bile kaldı.

.halleri biraz komik bu açıdan, melek bebek olarak önce tavanı güvenceye aldılar. hemen uçmayı biliyor mu lan bunlar? hem supernatural'de olsa çok aşırı güçlü diye sıkıntı yaratırlardı. sonra işler karışır, tanrı manrı gelirdi.

.bunlar garip bir aşk hikayesi meyvesi olarak takılıyorlar. amenadiel oğlu olacak meselesine komikleşti. maze desen halası olarak korumacı komik oldu. hatta bıraktı geldi, linda ile birlikte yaşayacakmış. işler bunların tarafında daha komik. lucifer zaten sıkıcı oldu, aynı aşk hikayesini kaç bölümdür işliyorlar. olmuyor yani.

.dedektiflik hikayesi de komik değildi ama türk pete denen bir tip getirdiler. arap mafyası ile konuşmalar biraz eğlenceli olabilir. türk denen de türk değilmiş. adamlar dizi arasında arapçanın türk olmadığı, türklerin arap olmadığını anlatmış oldu. buna da şükür.

--- spoiler ---