11 Mayıs 2019

lucifer s04e03:

O, Ye of Little Faith, Father

--- spoiler ---

.bütün hikayeyi bitirdiler gibi oldu. bu sezon pek fazla bir şey yapmayacaklar mı? şimdi yine saçma sapan bölümlük olayları genel hikayeye birleştirmeye çalışıyorlar. lucifer genel hikayeye kızıp, bölümün konusu katili cezalandırmak istiyor.

.tam da o sırada lucifer'in gerçek yüzünü göstersin diye inanan bir tanesi kendini feda ediyor. ulan bunun yolu bu mu? kanıt istese bir sürü kanıt olabilir, zaten herkese şeytanım diyor, geçen sezonlardan bir sürü kişiye gerçek yüzünü gösterdi. bir şekilde kanıt toparlanır.

.vatikan dedektifi baya salak çıktı. esas olay kehanetmiş. lucifer ilk aşkını bulunca kötülük dünyaya egemen olacakmış. chloe salağı da ilk aşkı zannediyor ama zenci peder, ne biliyorsun onun ilk aşkı olduğunu dedi ve yeni bir kadın daha diziye girdi. muhtemelen ilk aşkı bu arkadaş, sonra birlikte kötülüğe mi geçecekler?

.gerçek şeytanın mevzulara dalışı ile gerçek dünyanın dedektifinin bununla mücadele etmesi gibi yapıyorlar. sonra romaya gittim diyor, adam beni buldu diyor. sonra da cehenneme kalıcı olarak gönderme metodları üzerinde konuşmuşlar. sakinleştiricinin olduğu şişeyi içmekle tehdit ediyor. baktığın zaman bir manası yok ama fena yapmadılar.

.gözyaşları sel oldu. lucifer pek üzüldü. sonra da noktayı koydu. gerçek yüzüne karşı bakamadı bile. böyle sıkıntılı bir durum yarattı ama ne bekliyordu ki? hem şeytanın gerçek yüzü muhabbeti de biraz saçma oldu. hep öyle mi geziyorsun sanki?

.amenadiel babalık mevzusunu abarttı, hatta evlilik bir teklif etti. terapist karı doğum için sıra beklerken tek başına olmaktan üzülüyor gibiydi ama sonra yine kabul etmedi. öncesinde zaten her şeyi kendi başıma halletmeye hazırım demişti. biraz gereksiz bir hikaye.

.dan meselesi de nereye gidiyor böyle belli değil. maze ile adam dövmeye başladılar. suçluların tespiti açısından güzel oldu, hatta belki lucifer'e bile yardımı dokunmuş olabilir ama kendisi lucifer ile düşman, maze ile dost. olayların aslını bilmiyor.

.bu salak vatikan dedektifi, chloe reddettikten sonra niye çıktı geldi lucifer'e durumu anlattı diyorduk. meğer aralarını bozmaya, güvenlerini sarsmaya çalışıyormuş. kehaneti engellemek için çok etkili bir yöntemmiş bu...

--- spoiler ---