4 Nisan 2019

wild wild country e06:

Part 6

--- spoiler ---

.belgeseli izledikten sonra biraz araştırdım da adamı hala savunan insanlar var. kitap falan yazmamış ama hala kitapları deli gibi satıyormuş. netflix'in bu belgeseli tarafsız falan demişler ama finalini pek beğenmedim. olaylar detaylı anlatılmamış. ölümü falan şaka gibi olmuş. gerçeği böyledir, araştırıp bulamamış olabilirler ama detayları vermediler.

.geçen bölümde adam kaçmaya yeltendiydi, tam olarak buna kaçma da değil diyorlar. sonra yakalandı kelepçelendi ve adamı 12 gün boyunca hapishaneden hapishaneye naklettirmişler. bir nevi işkence gibi, su süre içinde zehirlemişler falan diyorlar ama bu da çok anlamsız. neden böyle yapıldığını da açıklamıyorlar. detaylar hep kalmış. bu kadar bölüm gereksiz işler anlatacaklarına, son anlarının detayları verilebilirdi.

.mahkemeye çıkarılacağı sırada zaten sheela salağını paketleyip getirmişler. kadın bhagwan aleyhine bir şey söylememiş. işin esası neydi? belgeselden bunu bekliyor insan... adam karının üzerine atmış her şeyi. zehirleyen kimdi? suikaste kim karar vermiş? hepsi sheela mıymış? bu kadına 5 yıl, doktoru zehirleyene 10 yıl veriyorlar. bu kadar. belgeselde demiyor ama bhagwan salağı da bu suçlardan nasibini alıyor ama anlaşma yaparak sınırdışı ediyorlar. konuşan avukat da bunun aklını veriyor.

.normalde sadece göçmenlikle ilgili, sahte evliliklerle ilgili suçlamalar var diyor. diğerlerinin hepsi sheela üzerine diyorlar. belgesel de bunu açığa çıkartmıyor. böyle saçma sapan bitiyor. sheela salağı da pişman değil. kendi hayatını yaşamaya devam ediyor. mal mıdır nedir? o kadar insanı zehirledin arkadaş, nasıl olsa insanlar hastalanıyor diyor. böyle tipleri nasıl oturtup belgesel çektirmişler? neresi savunulabilir ki bunun?

.yok şöyle ermiş insan yok böyle insan muhabbetleri de inanılmaz. adam ben çelişkiliyim deyip istediğini yapmış. kafalar hep güzelmiş. takipçilerini, onun için ceza çekmiş insanları da yarı yolda bırakmış. sheela takipçisiyim diyordu ama yine de fark etmez. tetikçi olan kadın en çok cezayı alan kadınmış. en son oğlu ölecek diye amerikaya gelip af dilemiş, onu affetmişler. 

.bhagwan'ı hindistana yollayınca orada güzelce ölmüş. zaten kendisi ölmek istiyorduysa, işte o zaman işin rengi biraz değişir. sheela özel doktorundan zaten şüpheleniyordu. o adam yanındayken ölmüş. çok da güzel bir şeymiş gibi anlatıyor. kim öyle ölür lan? bir şeyler vermişler. kendisi istemişler, yine bu kadar imkanın içinde adam doymuş ölümü seçiyor diye saygı duyabilirim ama zehirlenmeyse ya da doktorun kafasında göre takılmasıysa o zaman hak ettiğini bulmuş diyebilirim.

.ortalama vatandaş olarak, gözlülüklü bıyıklı abimizin dedikler esasında işin özeti ama amerikalı itici tiplerin bunları ötekileştirip süründürmeleri de hiç yakışık almamış. gerginliği başlatan amerikalılar olmuş. bu tipler de karşılık vermiş, üstüne zehirlemişler. inşaa ettikleri şehirden çıkınca milyarder birisi satın alıp hristiyan kampına çevirmişler. onlar da sevişmeye karşılarmış bak, nerden nereye diyorlar.

--- spoiler ---