4 Nisan 2019

happy! s02e01:

The War on Easter

--- spoiler ---

.özlemişiz. bir sürü olay olduydu. özeti pek hatırlatıcı olmadı ama akış bir harika. eğlendirerek iki saniyede bitiriyorlar. adamlar kana revana doyuruyorlar. doyurucu bir tarzları var. üstelik nick bu sefer öldürmemeye yeminli, alkolü bırakmış. iyi bir baba olmaya çalışıyor. buradan da güzel malzeme çıkar.

.kızını okuldan falan alıyor ama kızın kafa gitmiş. okulda mala zarar veriyor, kabus görüyor. normal şartlarda zaten yaşadıkları inanılmazdı. desteğe ihtiyacı olduğu belli. kilisenin okuluna falan mı yazdıracaklar? özel bir okuldan bahsettiler ama tekrardan başına işler gelecek anlaşılan.

.bizim happy sadece nick'de, kız büyümüştü. happy ile güzel barışmışlar. devamlı konuşuyor, devamlı bir geyikler ve tabii birlikte güzel bir ekip oldular. happy kafası zaten güzel, koltukaltları da tüylendi sanırım. büyütüyorlar mı? yoksa bu adamla takıldığından mı böyle oluyor bilmiyorum.

.alkolikler toplantısındaki ağız şapırtısına güldüm. bisiklet yolundaki olaylar da komik. en son karıyı kurtarmak için adamları yanlışıkla öldürüyor gibi yapması da baya komikti. bir çoğunu esasında öldürmeye çalışmadı ama öldüler. 

.şu tanıdığı bir fahişe vardı. taksiye binen tip sen karı bulabilecek birine benziyorsun dedi, meğer elemanlar böbrek mafyasıymış. tip tip insan, karıdan böbrek almak için yatırmışlar. neyse ki happy olayları önceden gördü. gitti karıyı kurtardı. bu da öylesine bir olay aslında.

.esas muhabbet paskalya tanıtımı idi. bizim esas sapık adam kilisede tanıtım yapıyordu. oğlan çocukları ve kilise müdavimi insanların aynı karede ne yaptığı çok ağırdı hakkaten. belki küçük bir göndermeydi bilemedim ama tanıtım için işbirliği yapmış oldu. kimse bu adama dokunamamış. polis karı işinden olmuş, emlakçılık yapıyor ama adamı hala araştırıyor.

.deri kıyafetli tavşan kıyafeti giyen eleman da geçen sezonun en beğendiğim karakteri profesyonel işkenceci abimiz. intikam duygusu yokmuş. diğerlerini öldürmeyi planlamıyor ama işler o seviyeye kesin gelecek. tekrardan küçük kızı sıkıntıya sokmasalar bari.

.bir de blue vardı. hapiste bunun canını okuyorlar. içine ölüm tanrısı gibi bir şey kaçmış. şifre dedikleri buymuş. o kısmı çok anlamadım ama kan bağı ile geçiyormuş. yanındaki manyak italyan karı, hapiste kalacaksın pislik yaratık diyerek kadını kalemle, şişle öldürmeye çalıştı. kaşını gözünü deldi. bu kısma da çok güldüm, sapık mıyım neyim anlamadım. komik geldi bana.

--- spoiler ---