1 Nisan 2019

wild wild country e05:

Part 5

--- spoiler ---

.sheela'gillerin kaçışından devam ediyoruz. şu tetikçi karıyı çok aramışlar mı bilmiyorum. artık hiçbirinin sonu iyi gitmemiş gibi geliyor bana. belgesel sonu şaşırtıcı olacak gibi. artık osho ile kafa kafaya girdiler. birbirlerini suçluyorlar. anlatıcılardan ikisi osho tarafında kaldı, ikisi gruptan ayrıldı. avukat salağı da büyük işler yapmış gibi görünüyor. en masumu o herhalde.

.sheela'yı suçladıktan sonra fbi, polis falan filan hepsi mekanda arama yapmaya başlamış. ilkin işbirliği yapmışlar ama sonra işlerin rengi değişmiş. tarikata dalma olarak kabul etmişler, işler sıkışmış. sheela salağının yaptığı olayları ispat için yapmışlar. bir sürü de kanıt bulmuşlar.

.bu sheela karısı bu kadar suçlu bir tipken nasıl geçmiş belgesel karşısında konuşmuş onu çok anlamadım. hala pişkin pişkin konuşuyor salak karı. tabii osho da az değil, kim gerçekten suçlu ortaya çıkacak mı belli değil.

.sonra salağın teki çıkmış. zaten yetkililer bir tane anlaşma yapacak tip arıyormuş. şimdi adnan oktor müritleri ile yaptıkları anlaşma gibi bir anlaşma koparacakları, içerden ne olduğunu anlatacağı bir tip aramışlar. işlerinden en korkağını, en yavşağını bulmuşlar. sheela'nın da midesi bulanıyormuş ama adam doğrusunu yapmış. sheela'nın ekibinden, belediye başkanı olarak yerleştirdikleri eleman itirafçı olmuş. ondan sonra zaten direkt olarak tarikata dalma niyetinde olmuşlar. göçmen kaçakçılığı ve anlaşmalı evlilikler osho için sıkıntı oluşturmuş da geriye kalan zehirleme ve suikast planları sheela'da gibi duruyor.

.sonra mekana dalma planları ortaya çıkmış. bakmışlar bunların silah gücü çok fazla. çevredeki şehirler falan yetersiz kalıyor. elemanlar da silahla gelirseniz karşılık veririz falan demişler. işler çığrından çıkmak üzereymiş. 

.bölüm sonunda da osho'nun uçağa binip kaçtığını gösteriyorlar. salak adam buna bile göğüs gerememiş. mekandan ayrıldığına dair istihbarat gitmiş. avukat falan da çok şaşırmış. suçlu gibi kaçması zaten malca, bir de korkak gibi kaçmış. adam o kadar omurgasız ki binlerce inananını mekanda bırakıp kaçmış. bundan bir mana çıkaramamışlar mı acaba? cidden mallık yahu.

--- spoiler ---