1 Nisan 2019

w - du gaeui segye s01e10:

Episode #1.10

--- spoiler ---

.biraz açıklama yapınca daha izlenebilir oluyor. neden açıklama yapmıyorlar ki? geçen bölümde katilin çizgi roman dünyasını kontrol ettiğini öğrenmiştik. nasıl bir özel güç edindi derken, işin esasında babasını kontrol etmiş. tabii katil nasıl gerçek hayattaki bir insanı kontrol edebiliyor? orası yine açıklamaya ihtiyaç duyuyor ama buna da şükür.

.zaten en başında katil, sen de benim gibisin, ruhumu paylaşıyorsun, elemanı sen de öldürmek istiyorsun derken belki açıklama yaptıklarını düşünmüş olmalılar. şimdi katilin yönettiği dünya içinde hayatta kalmaya çalışıyorlar.

.normalde hikaye savcının da sonunu getiriyordu. savcıyı aradı, böyle böyle olacak dedi. sonra seni cumhurbaşkanı yapacağım dedi. elemanı ailesini öldürmüş gibi gösterip, programın araştırmacı gazeteci dedektifini öldürdü gibi gösterdi. kuralları resmen esnetti, kırdı attı ama enterasan oldu.

.tabii karman çorman oldu, kız hikayede kaldı. devamlı nasıl bu kadar kalabiliyor? üç gün geçirdi, üç günü çizmeyince hikaye hızlı mı akmış oluyor? hem eğer biz kızı görüyorsak, hikaye nasıl ana karakterinde akmış oluyor? ceo elemanla devamlı karşılaştı, belki onu öyle açıklarlar ama yine de zorlama bir hadiseydi.

.açlık meselesi çok iyidi. hastanede bedava yiyebiliyor mu falan dedim ama pek yiyemiyormuş. parası haliyle yok, belki de bitene kadar yedi artık her neyse. sonra şifresini bildiği asistan karısının evine gitti. yine yakalandı. ceo kapıyı tepikledi, kızın dudağını acıttı. sonra güzelce kremledi! al sana inanılmaz romantizm arkadaş.

.devamlı birbirlerinin kafalarını bebek gibi tutmalarına da ne diyeyim bilmiyorum. bir taraftan garip geliyor, diğer taraftan ağır romantik olmuşlar.

.neyse işte elemanın üzerine böyle bir olay kaldı, o da polisten kaçarken vuruldu. kız bunu bir otele koydu. sonra öperek hikayeden uzaklaştı. öncesinde işe yaradı şimdi yaramadı diyor. o kadar açlık çekeceğin elemanı öpseydin. yani bunca zaman hikayede kalmasına başka bir açıklama getirseler iyidi. hikayeye şak diye giriyor ama öpmeden çıkartmıyorlar, öyle şey mi olur? bu nasıl ahlak? doğu toplumlarımız da bozuluyor gittikçe. para bozmuş bu itleri.

--- spoiler ---