2 Nisan 2019

the oa s02e01:

Angel of Death

--- spoiler ---

.beklentilerimi yüksek tutmuştum, ondan biraz yadırgadım. geçen sezon sonunu güzel bağlayamadılar. sadece paralel evrene geçiş, sanki farklı karakterlerden farklı hikayeye geçiş gibi oldu. sonuçta her sezon farklı hikaye, farklı karakter olmaması gerek. bunu düzelteceklerdir ama bu sezonun gizemi de buysa eğer, ilk sezonun gizemi ne olacak?

.tabii homer'ın başına ne geldiydi? çılgın doktor nasıl evren değiştirdiydi? bunları pek hatırlamıyoruz. bölüm sonunda çılgın doktoru görüyoruz, oa'yi tanıyor. sensin değil mi diyor, kadın da üzerine atlıyor. bir ömür işkence etmiş olsa da, bu evrende işi zor. hemen akıl hastanesine düştü. önceki  hikayesinde de deli gözüyle bakıyorlardı. biraz daha üsturuplu olmasını öğrenmesi gerek.

.bir de evren değiştirme prosedüründe ölüme yakın deneyim yaşayan kişi, diğer evrene geçiyorsa, diğer evrendeki kişi ne oluyor? yeri mi değişiyor? oa diğer tarafta iyileştiği zaman bu sefer ona hafızasını kaybetmiş, delirmiş gözüyle mi bakacaklar? o da başka bir hikaye olabilir ama nasıl yapacaklar o belli değil. hayattaki tercihlere göre alternatif evrenler oluşur meselesinden, küçüklükten itibaren başına gelenleri çözmeye çalışıyor. babası falan yeni ölmüş. bir otobüs kazası vardı, kör kaldıydı. diğer arkadaşları öldüydü. böyle bir hikayesi vardı. bunlar öylesine geçti gitti.

.ilkin kalp krizi dediler. göğsümden vuruldum diye hastaneye geldi. tedavi edildikten sonra akıl hastanesin geçirdiler. arada pahalı evini gördük. kocası mıdır nedir? teknolojik bir insan, girişimci bir tip. tipini tam göremedik ama diğer arap dedektifin hikayesi de bununla birleşecek ama ne alaka? çok aramışlar mı bu ince belli çay koyan arabı?

.karim adında bir arkadaş, esasında kötü olmamış ama diziye ek bir erkek karakter yedirmelerine gerek yoktu, zaten bir sürü vardı. diğerleri ne olacak? bunun dedektiflik olayı sadece bulunduğu evrendeki teknolojik şirketin çocuklara ne yaptığı şeklinde mi olacak? bunların yaptığı oyun evren değiştirme deneyleri mi olacak? bunlar belli değil. eğer böyle olursa o kadar da ilgi çekici değil.

.geçen seferki olaylar daha gizemli, daha aşkın olaylardı. bu sefer daha bilim kurgu, daha sallamasyon olaylara benziyor. hem oa'in bir gücü falan olsaydı bari. bu kadar şey bilip hala kendini kontrol edemeyen salak bir insan gibi duruyor. bu karı özelinde tüm bilim kurguları bu hissiyatı taşıyor olabilir. daha iyisini beklerken hep bu hisse döndürüyor ama sonra toparlarlar diye umuyorum. bölüm puanları ümit verici.

--- spoiler ---