7 Nisan 2019

w - du gaeui segye s01e16:

Episode #1.16

--- spoiler ---

.aslında bir şeyi açıklamadılar ama senaryo olarak baya dokunaklı yapınca mecburen beğendim. bir kere ya baba ölecek, ya oğlan ölecek, onu kıvırmadılar. baba kendini feda etti. bu tablet olayını baştan yapabilirlerdi. savcı ile yüzleşmeye gitmesinde bir mantık yoktu. adam elinde kozla yüzleşmeye gidiyor. diğer adam da dünyanın yalan olduğunu öğrenmiş. olacak iş mi yani? biraz salakçaydı bu kısım ama neyse ki toparladılar.

.bir kere oğlan ölürken kızın karşıdan karşıya geçememesine bayıldım. en son kamyon araya geldi, dünyalar değişti. özel dizayn ile hazırlamışlar resmen. yürek burkmak için son nokta. gerçek dünyaya geçtikten sonra o durakta sevdiceğini beklemek de inanılmaz. bunların gerçek insanları ayrıldıkları durakları sabah akşam bekliyor olabilir. sonunda oğlan aynı durağa dönüyor. kız yağmurlarda ıslanmış. tabii ki serum şart. sevdiceği de arkasına sarılmış. yüzükler falan gelmiş. böyle güzel bir son yapalım demişler.

.ha savcı nasıl böyle yaptı? tanrısı olarak baba karakteri, elini kana bulamanı hiç tasarlamamıştım dedi. en son adamı güzelce intihar ettirdi. baştan beri bunları yapabilirlerdi. zaten sen yaratıcı olarak dünyaya girmişsin, neden toparlamadın ki böyle?

.elemana da yardım edebilirdi ama zamanı kalmayınca kızını son bir kez göreyim diyerek durağa gitti, aynı durakta uzaktan baba, yok olmadan kıznı gördü. bu da ayrı başına baya dokunaklı bir sahne.

.kendi yazdığı kurguda boğulup giden bir insan resmi çizmişler. güzel olmuş bu. kızı mutlu mesut yaşadığını zannediyor. ona özel bir fotoğraf da çizmiş. elemana durumu anlatan bir yazı da bırakmış. hepsi güzeldi yani.

.tabii bu salağın iki sene neden hapis yattığı? neden hemen geçemediğini anlatmadılar. neyse ki gerçek hayatta bir hafta geçmiş. o kadar uzun süre geçmediğine sevindim diyor bir de mal... üç sene geçmiş, abisi olmuş. bu geyiği de tekrar yaptılar. neyse ki artık bitmiş, hepsi mutlu olmuş. babası da kendini feda etmiş. yüreğimizi dağladılar resmen.

.iki ayrı dünya olayı, ana karakter çıkınca hikaye bitme olayı falan hepsi yalan oldu. bir de çizgi romanın sonunda oğlan öldü gibi görüldü, kalan kısım kabul görmez diye yayınlanmamış gibi yaptılar. böyle herkesin sıkılacağı mutlu sonu niye yapsınlar gibi demiş oldular, herkesin kabul edeceği ana karakter ölümü ile dediler ama bu şekilde çizilmiş tablet dahil tüm aletler yok oldu. bu durumda eleman nasıl iki sene sonra dünya değiştirebildi? onu da açıklamadılar. tekrar baştan tepenni olacak, para kazanacak falan filan. neyse genç adamlar, nasıl olsa tip olarak yaşlanmıyorlar. öyle devam etsinler.

--- spoiler ---