8 Nisan 2019

star trek: discovery s02e12:

Through the Valley of Shadows

--- spoiler ---

.öyle ahım şahım bir iş olmuyor. üç koldan hikaye götürüyorlar, devamlı bir aksiyon gerilim var ama ne bileyim çok sarmıyor. daha zekice işler bekliyor insan, koskoca star trek len bu, adamlar bilgisayar ile kapışıyor. yapay zeka ile devamlı bir dövüşe giriyor. bu yapay zeka niye böyle saldırgan olmuş? derdi neymiş? neden kodlar üzerinden bir şeyler yapamıyorlar da devamlı kavga oluyor.

.insan formuna geçebiliyor. bunun zaten farkındalar buna rağmen, tuzak olduğu her halinden belli bir gemi enkazına gidiyorlar. elemanı mekiğe alıyorlar, sonra gemide ne olduğunu anlayalım diye tekrar oraya gidip işler yapmaya çalışıyorlar. eleman da kontrol çıkıyor, michael'i yalnız başına yakalamak için oyun yapmış, iki saat onu ele geçirmeye çalışıyor ve son anda spock yardım ediyor ve kurtuluyorlar. sadece manyetik alan yaratarak yenebilecekleri bir düşmanla nasıl mücadele edemiyorlar?

.bölüm sonunda tüm bölüm 31 gemileri karşılarına geldi, kendilerini imha prosedürleri başladı. hiç de güzel değil bu. elinizde zaman kristali ve giysisi var, başka bir şey yapmak aklınıza gelmiyor mu? zamanla oynamaları da güzel değil ama ne bileyim, geriye bir tek o kalıyor.

.kaptan arkadaşımız zamanın bekçilerine gidiyor, şöyle güzel bir test yaparlar falan diyoruz ama adam kristale dokunuyor, kendi ölümünü ve acayip halini görüyor, kafasını bilgisayara mı koymuşlar, tabut mu o? nasıl bir iğrençlikse baya etkileniyor ama yine de kristali alıp devam ediyor. kendini ölümünü bilmenin dayanılmaz ağırlığını yaşayacak. gelecek değiştirilebilir geyiğini de yapmadan edemiyorlar.

.bir de bizim voq'un çocuğu meselesi var. kimsenin oğlu, adını koymuş, zamanın bekçisi olmuş. tipi falan iyi olmuş, diğer klingonlara göre biraz delikanlı görünüyor. kaptan ile muhabbeti de fena değildi. anası babası biraz birbirine girdi ama sonra anlaştılar. gereksiz hikaye işte.

.bundan daha gereksizi gay'lerin dramı. ayrılan gay doktor, kendine yeni arkadaşlar edinmiş. bizim bilim subayı, sarı kafalı da ona uzaktan bakıyor. pek üzülüyor derken bu yeni gelen karı da lezbiyenmiş. doktora gidip akıl veriyor. homoseksüellik tavan yapıyor ve öylece saçma bir bölüm de geçmiş gitmiş oluyor. 

.kontrol olayı, bilgisayarın yapısı falan güzel aslında ama işte bir türlü o atılımı gerçekleştiremiyorlar. spock da ne zaman görsem beni kıl ediyor. bu bizim spock değil arkadaş, alışamadık bir türlü.

--- spoiler ---