8 Nisan 2019

into the badlands s03e11:

Chapter XXVII: The Boar and the Butterfly

--- spoiler ---

.adamlar şiir gibi dövüştürdüğü için senaryoya da çok gerek kalmıyor. pek bir olay olmuyor, oradan oraya devamlı bir hareket halindeler. hacımız yeni düşmanımız, eleman o kadar gücü alınca kafayı yedi, öldürdüğü oğlanı görüyor. sonraki bölüm manastırda geçecek. büyük kavgalar dönecek, sabırsızlıkla bekliyoruz.

.m.k. salağı ile sunny'yi koruyan kız kavga etti. kız kaybetti ama sunny oğlanı demir çubukla delip bağladı. bu mal oğlan bile hacıdan şüphe edecek gibi ama anasının intikamına gözü bir şey görmüyor, hepsi mallaşmış durumda.

.esas olay bajie ve dulun birlikte hareket etmeleriydi. şişko manastıra vardı, yardım istedi ama hemen yeni bir göreve koşturdu. sunny yanındaki kızla birlikte ankara'ya geldiydi. ankara'yı da siyah lotuslar mı nedir, biraz benzetmiş. karı kendi yarasını iyileştirecekse niye iyileştirmedi de bu bölgeye gelmedi? gelemiyor muymuş? saçma sapan bir anlaşma yaptılar, geldikleri mekanda diğerlerini kandırdı ama kaçamadı.

.üstad iğne verdiydi ellerine, karıyı bayılttılar da neye faydası olacak bu karının? hepsinin özel güçleri var. süper insanlar iyi güzel ama şimdiye kadar niye bir şey yapmamışlar. geçen sezonlarda hacı, sinyali alıp geldiydi. şimdi dünyalarının sonu olacak diye onla savaşıyorlar. hepsinin ortasında da güya sunny falan vardı ama özel gücü de gidince öyle yavan kaldılar. 

.tabii siyah gözlüleri de çok abarttılar, şimdi hacı siyah gözlüleri ile manastır basacak, hepsi ölüp gitse komik olurdu. devamını da yaratırım gibi bakıyorlar ama pek öyle olmayacak. bir de dul'un bölgeyi ele geçirmeye başladılar. hepsi birlikte bunlarla savaşacak gibi görünüyor.

.bir de tilda, boğazından sigara içen karıyı deşti. öyle bir hikaye koyalım demişler. bu tiplere dul'un nerde olduğu nasıl ulaştırılmadı. bajie muhabbeti sırasında bunu söylemesi gerekiyordu. onun yerine geçmişten konuştular, tavşan yahnilerinden konuştular, öncesinde de olay olsun diye biraz dövüştüler.

.esas dövüş sunny ve dul arasında oldu. sunny kaybetti. karının intikamını almak için bunu yaptı ama dövüşü kaybetmiş oldu, kadın özür diledi, sonra da güya barıştılar. ortak düşmana karşı birleşmiş oldular. pazar yerini dağıttılar, kimse de kızmadı. o pek olmadı bak. hepsi izleyici oldu resmen ama aletler çok güzel parçalanıyordu. onlar da haklı.

--- spoiler ---