9 Nisan 2019

the walking dead s09e16:

The Storm

--- spoiler ---

.önceki bölümü sezon finali yapsalarmış ya? bu bölümde ne oldu? saçma sapan işler. zorlamışlar durumu, öldürecek adam da kalmayınca kimse ölmedi. bir kar fırtınası çıkaralım demişler ama akıllara zarar, zannedersin kuzey kutbundalar.

.bir kere bu büyüklükte bir kar için günler geçmiş olması lazım, kışın geldiğini görememişler mi? krallık düştü diyor, ulan elindeki aletler bozulalı aylar geçmiş, sonra daha önce hareket etmeliydim diyor. bir manası yok. karda gergin bir yolculuk olsun diye olayları çok zorlamışlar.

.henry'nin kız arkadaşı da iki kez gruptan ayrılmaya çalıştı. birinde kendini zombiye ısırtmaya çalıştı. diğerinde carol'a öldür beni dedi. ikisi de malcaydı. ölmek istiyorsan yolları var, nedir bu yaptığın arkadaş? carol öldürmedi ama inanılmaz saçmaydı. henry yüzünden tüm toplum dağılmış gibi gösteriyorlar ki alakası yok.

.hem o kadar insanı öldürmüş alfa ile aşık atamamışlar, ne kadar zaman geçtiğini söylemiyor ama mevzunun can alıcı noktası, ne oldu bu tiplere? başlarını sokacak evleri olmadığı halde bu kara kışta ne yaptılar? bölüm sonunda alfa ve beta sevişmesini gösterdiler. sevişme derken onların sadistliğinde diyelim. hafiften kırbaç fantazisi gibi bir şey. kar yok, kış yok, önceki zamandan bize ne arkadaş. sonraki sezona göz kırpıyorlar da hiç gerek yok. 

.arada ölü zombileri betaya benzettim. hem zombiler donduğu zaman ölmüyorlar mı? neden beyinlerini patlatıyorlar? beyin bütünlüğü donunca ortadan kalkar işte. nedir bu hareketler?

.alfaların mekandan geçeceklermiş. geriliyoruz, bakıyoruz yerden zombiler çıkıyor. zombilerin üstlerine karlar yağmış, bu arkadaşlar da uslu uslu yatmış. uslu uslu yatan zombi olur mu arkadaş? sonra pat diye çıkmaya başladılar. alfaların işi zannettik ama alakası yokmuş. daryl'i biraz zor durumda bırakalım dediler. sezon finaline öldürürler mi dedik, tabii ki öldürmediler.

.bir de şehirleri karıştırdım. hilltop da negan yok muydu? daryl ile birlikte bölüm sonunda michonne alexandiria'ya gitti. nasıl yazılıyorsa artık, diğerleri oradaydı. en azından daryl oraya gideceğiz dedi. ondan eminim. kim karıştırdı anlamadım ya neyse uğraşamam, şehirleri falan karıştırmamışlardır herhalde.

.negan kızı kurtardı, eskinin psikopatı iyice emptatik, sempatik insan oldu. köpek de kurtuldu ama bir manası olmayan, açıklanmayan bir şekilde yaptılar. sezon finalinde sevebildiğim bir tek şey bile bulamadım. malca bir final, sağol walking dead.

--- spoiler ---