7 Nisan 2019

supernatural s14e17:

Game Night

--- spoiler ---

.ölüler ölü kalmıyor diye az daha lucifer'i getireceklerdi. adamlar o kadar hikaye yaptı ki, artık yeni bir tane yapamıyor. tabii esas hikaye hep aynı dönüyor, yine esas karakterlerden birisi sapıtmak üzere, yine analarının başına bir şey gelecek. bu son sezon muydu? bir sezon daha mı vardı bilmiyorum ama hem gerdiler, hem yeter dedirttiler.

.jack arkadaşın sapıtacağı belli, elemanı sahada da kullanmıyorlar. sırf bunu zorlamak adına sam olmayacak şekilde dayak yiyor. lan sen nasıl dayak yersin? artık çıplak elle şeytan dövüyorsunuz. ilk sezonlarda bir tane şeytanı dövmek için ahaliyi toplarlar, elli tane plan yaparlardı. adamlar ölçeği büyüttüler ama dövülecekleri zaman dövülüyorlar işte.

.lucifer, yani nick kardeşimiz iyi plan yapmış. onu da öldürdüler gibi gösterdiler. eğer ölü kalırsa yazık oldu. diğer taraftan son kozunu da çok güzel planlamış. önce şişko peygamber abimize gitmiş. ona melek özü vermiş, lucifer ile haberleşmiş. nasıl geri gelebileceği konusunda bilgi vermiş. jack'in kanı gerekiyormuş. ondan dolayı elemanı sığına getirmeleri, sonra da jack ile konuşmasını sağlaması gerekiyormuş. böyle bir adam kaçırma planı yapalım demişler. halbuki adamın öldüğü falan yokmuş. en azından zehirle ölmeyecekti.

.bir tane insanı kurtarmak için bir sürü insanın hayatı tehlikeye giriyor. bunlarda tehlike analizi falan yok, bodozlama adam kurtarıyorlar. hem ruhsuz bir peygamberdi, eskimişti. ölse olurdu. onun için sam ölümden döndü, sonra jack sapıttı analarını toza çevirmiş olabilir. sonraki bölüme bıraktılar. kurbağa da yapmış olabilir bak.

.dean mekana daldığı sırada sam lucifer'in yanından ayrılıyor. adamı metal dedektörüne de sokmamışlar, bileğinden kelepçe anahtarı çıkartıp, derisinin içinden yani, elini açıp samle dövüşüyor. dean içerde iki tane şeytan haklayıp sam'e yardıma koşuyor. kafası taşla ezilmiş sam de iki saniye bile olsa ruhunu teslim ediyor. jack o sırada yetişip sam'i kurtarıyor.

.gelmeden önce nick'in yanına geliyorlar. tam lucifer karanlıktan kurtulacak, jack tekrar yerine gönderiyor ve nick'in elini kolunu kırıp, canlı canlı yakıyor. tam olarak ölmüştür herhalde ama bellisi olmaz. mary bunu görünce sende sorun var, çözmemiz lazım derken jack kafayı yiyor. yaklaşma falan diyor ama dinlemiyor salak karı, sonra da başına bir hal geliyor. artık kalan bölümler, bununla uğraşırız.

.diğer tarafta castiel ile gördüğümüz bir melek karısı tanrıya ulaşmaya çalışıyorlardı. final sezonunda chuck geri gelse harika olur. kendisinden jack'in ruhunu onarmasını isteyecekler ama çağrıları cevapsız kaldı. en azından şimdilik.

--- spoiler ---