7 Nisan 2019

w - du gaeui segye s01e15:

Episode #1.15

--- spoiler ---

.ya baba ölecek ya da sevdiği oğlan. son bölüme bu şekilde girdiler. son bölüm diye hikayeden de çıkamıyorlarmış. nasıl yani? sonraki bölüme yazısı olmadığı için mi? kendi kendine dünyalar arasında yol alıyordu? adamlar çizgi roman senaryosu ile alternatif dünya senaryosu arasında kalmış. o yüzden çok bocalamışlar. ikisinden birini seçseler daha iyi olacakmış.

.ölen zaten ölü kalmıyor. babasının elini bağlamışlardı. onu saçma sapan açtılar. kızı tekrar boğmaya çalıştı. oğlanla da beni çizgi romana göm diyor. öldür mü demek istiyor? kendini öldürsün işte ne güzel, bunların öyle bir kültürü yok muydu?

.sonra işler karışıyor. yardımcı oğlan da alternatif dünyalar meselesini öğrenmişti. savcı elemanı yakalıyor. mevzuyu ondan öğreniyor. esas elemana şantaj yapıyor. tableti istiyor ama kız da kendi çapında bir şeyler yapmaya çalışıyor.

.bu süre zarfında polis bulmaz bulmaz ama şak diye adamın evinde buluyorlar. evinin de güya aynısı çizmiş de, şöyle böyle. ellerinde tablet var, yapacaklarının limiti yok ama aynı evi çiziyor. sonra polislerden korunmak için evin kapı ve pencerelerini duvar yapıyor. yahu aklınıza başka bir şey gelmedi mi? görünmez ev yapın, özel güç yapın. diyelim bu öyle çizgi roman değil, başka bir şey düşünün. 

.en son yine romantizm hikayesinde zirvelere çıkmak için eleman kıza hikayenin ortasındaki dönüşü tekrar ettiriyor. herkesi kurtarmak için kendini unutturmuştu. şimdi de yüzüğü çıkartıp kızı özgür bırakıyor ve bir tercih yapmasını istiyor. nasıl bir tercih olacaksa artık? neden günü kurtarmayı düşünmüyorlar. nasıl bir hikayeymiş bu karın ağrısı gibi oldu resmen.

.bir sene geçme muhabbetini de çok yersiz buldum. üstelik bir kaç  saat bile geçse yamuluyordu bu kız, yine o hadiseyi unuttular. bir sene geçti ve hala ayakta. komaya tekrar girmesi gerek. ondan sonra baktı oğlan hapse düşmüş, mahkemeye gidip iki saat bakıştılar, komik sahneler artık. 

.sonra da oğlan kaçtı, tam o süre zarfında akıl hastanesine kapatılan babası kaçmış ve oğlanın kaçmasına yardım etmiş. durum bundan ibaret. baba karakterinin delirmesi de çok abartı bir şey, açıklaması yok resmen.

--- spoiler ---