6 Nisan 2019

w - du gaeui segye s01e14:

Episode #1.14

--- spoiler ---

.iyi güzel ama açıklamak yerine abartmaya devam ediyorlar. ölü kızı çizgi romanda canlandırdılar, normalde mantıklı bir kurgusu olması gerek değil mi? sanki kalbi durduğu görüntüyü dondurdular, sonra atıyor şeklinde çizildi. madem öyle bu durumda her şeyin durması gerekiyordu. kız ölüyken milyon tane olay oldu. yapamadılar yani. daha önceki mantıklarına ters oldu.

.ayrıca bu eleman üstün güçlerle donattı kendini, birini düşününce direkt olarak bu aleme gelmesi falan çok abartı işti. dayak yerken çok üst düzey bir plan yapmış. elindeki tanrı tabletini alıp adama götürmesini sağlamış. bu savcı nasıl bir salak? madem öyle adamı getirsene? hem neden ilk icraatı kızı kurtarmak olsun ki? adamı getirtsin, çizim yaptırsın ve olaylar gelişsin. bu kadar basit bir şeyi, saçma sapan bir şey haline getirdiler.

.tabii o kadar yakalanıp işkence gördükten sonra kurtulması ancak böyle olabilirdi. tablet için nasıl bir tuzak kurmuş? adam bakmış tablet tanrı işi yapıyor, bari bunu tuzaklayayım demiş. aniden gelmesini bekliyormuş.

.bir diğer mantıksızlıkta bu, ilaç verdim gidemezsin diyor. sonra diğer tarafa geçtikten sonra ilaç hala içindeyken savcıyı gerçek dünyaya getiriyor. ikisinden biri olmaz yani. hata yapmasalar iyidi ama ancak bu kadar yapabiliyorlar.

.kız ölümden dönüp gerçek dünyaya geldi. kimse de nedir bu demiyor. sonra telefonla ve çizgi romana bakarak olayları devam ettiriyorlar. gerçekte yaşanmışları dönüp çizgi romandan görmek de komik. eleman çizgi roman yeni bölümü gelsin diye bekliyor. bakıyor kendisine sesleniyor falan, düşününce hem komik, hem korkutucu.

.diğer tarafta babası intihara kalktı. neyse ki tepenni gelip kurtardı. adam mal, eleman diyor ki başına bir şey gelir diye çizgi roman dünyasına götürdüm. bir şey olursa geri alınabilir diyor. makul bir düşünce ama adam intihara kalkıyor, ulan sen intihar edersen kim kurtaracak? esasında yardımcısı da yapabilirdi. kızı da yapmıştı. onu da karıştırdılar ama ne bileyim yine de eh işte. bir taraftan tutturmaya çalışmışlar.

.adam ilaçla fazla içti diye hastaneye kaldırıyorlar, sonra şak diye tablet oraya geliyor. neyse ki savcının üzerine gidip tableti alabiliyorlar. kızı kurtarıyorlar ama işkenceden çıkmış arkadaş ortalıklarda kalıyor. elinizde telefon yok mu arkadaş? arasanıza? bir türlü denk gelemiyorlar. sonraki bölüme buluşurlar artk. değişik değişik kıyafetler giyer. adamın havası gerçek dünyada da devam ediyor. altın falan mı getirdi? parasızdı hani?

--- spoiler ---