6 Nisan 2019

american gods s02e04:

The Greatest Story Ever Told

--- spoiler ---

.giriş bölümü pek tatlıydı. oğluna piyano eğitimi veren bir asyalı baba, bilgisayar teknolojisine yönelen bir oğul vardı. elemanı daha sonra gözetleme işleri için kullanmayı düşündüler ama bay dünya, emekli etti. yapamayacak diye mi etti? beğenmediğinden mi? onu çok anlamadım. giriş kısmı güzeldi, tekrar göster dediği mesele de muhtemelen giriş kısmındaki görüntüydü. bay dünya bu olaya çok bozuldu.

.para tanrısı da ortaya çıktı. çarşamba abimiz anlaşma yapmak için kendisine gitti. tarafları masasında ağırladı. tanrıların yalvardığını görünce pek onore oldu ama anlaşmayı kabul etmedi. normalde savaşı karlı görmesi gerekiyordu ama birine yatırım yapmak istemedi herhalde.

.shadow tipine geceleyin bir kadın geldi, kedi tiplemesiyle onu anlattılarsa vay halimize çünkü kadın yaralarını yalayıp iyileştirdi, üzerine bir de sevişti. şimdi ne oldu bu? pek kimseye söylemedi, rüya falan mı zannetti? artık öyle zannetmiyordur herhalde. sabah coşkuyla kalkmazsan gidebilirsin demişti. adamın coşkusu bu muydu?

.afrikalı tanrılar kendi aralarında zenci ırkçılığı yaptılar. ölen beyaz kadın yüzünden olayların akışından dem vurdular, ezilen zencilerden, birlik olmaları gerektiğinden falan filan, anansi midir nedir? o savaş istiyor. belkıs falan istemiyor gibiydi. ölüleri seven hikayeci ve kayıtçı arkadaş da çekimser kalıyor. nasıl olsa hepiniz önüme uzanacaksınız diyor. garip bir anlatım ama zenci meselesi abartı geldi bana.

.shadow önemini anlıyor gibi, özel bir olayı çıkacak o bariz ama çarşamba bunu geçiştiriyor. adamı aklında bir sürü olay dönüyor. düz çizgide de gitmiyor. devamlı bir aldatma peşinde. karısını bir yere kapattıydı. onu da söyletmedi. karıyı da dizide göstermediler. leprikon tipi de devamlı görünüyordu, onu da unuttular. hikayenin o kısmına geri dönerler herhalde ama şimdi buradan devam edelim demişler.

.tekno oğlanı her ne kadar uyuz bir insan olsa da emekli edilmeyi hak etmiyordu. onun yerine ne koyacaklar? medya ile muhabbetleri de güzeldi. önceden asyalı oğlanla yaptıkları olay da güzelmiş. son zamanda google'ın yaptığına benzer şekilde bach abimizi analiz edip, yapay zeka ile beste yaptırma olayına girmişler. hata yapmasına müsaade ettim diyerek şu an mevcut olmayanı söylettiler ama beste falan harikaydı. giriş kısmındaki şarkılar da güzeldi. 

--- spoiler ---