5 Nisan 2019

into the badlands s03e10:

Chapter XXVI: Raven's Feather, Phoenix Blood

--- spoiler ---

.adamlar yapmaya devam ediyor. sunny yaralı kurtuluyor. hacı sinirine hakim olamıyor. dul gücü kazanırsa ne olacağını görüyor. bajie de her zamanki bajie, veledi güvenli bölgeye ulaştırmış. destek için manastıra gelecek muhtemelen. özetle böyle.

.bu dizide hiç sevişme sahnesi olmadı sanırım. adamlar buna özen mi göstermiş? şimdi hacının banyosu! vardı. böyle deyince komik oldu ama zaten sahne komikti. bu karıyla böyle de takılıyorlarmış demek. öfkesine yenik düşmesine biraz bozuldu. sonra iktidarsızlığına yandı. karı da bu konuyla ilgilendi.

.meridyen odası dedikleri dalgayı tamir edecekler gibi. sunny yanlış bir iş yapmış. şimdi yaralı durumda, o kız çıkıp gelip kurtarmasa ölmüştü. eski kara gözlülerden kız, kardeşini öldürmüşlerdi. ondan sonra hacıya pek güvenmedi zaten, şimdi de söylediği kişi değil diyor. sunny'ye yardım ediyor. mal m.k.'yi de kandırdı. bunlar kesin karşı karşıya gelir. sunny nereye gidecek ne yapacak? orası belli değil.

.bajie keçi sağarken veledi güldürdü. tilda ve diğer eleman bunu gördü. mekanlarına götürdüler. lydia ve zencisi ile biraz muhabbetten sonra tekrar maceraya devam ettiler. velet en azından güvende...

.dul kara gözleri almak için mekana geldi. aynalı oda gibi bir şey. m.k. salağını da buralarda görüyorduk. anasını öldüreni burada gördüydü sanırım. şimdi dul gücü alırsa ne olacak onu gördü. tüm sevdiklerini öldürüyor. kimseye güvenmiyor. içindeki ışık kendisini yenmiş oldu ya bu sefer kazanmış mı oldu? yoksa ne oldu? onu da sonraki bölüme göreceğiz.

.uzun topuklu dövüşler ve yeni kıfayetlere ayırmışlar. ilk ninjalar ile kapıştı. sonra kendiyle kapıştı. eskiden biraz daha iyidi sahneler ama şimdi de güzel, şimdi ortamı komple dayamışlar döşemişler gibi. bu diziyi ne kadar zamanda çekiyorlarsa, o kadar zaman bu evleri kiralıyorlar mı? bir sürü yer gibi görünüyor. hepsi animasyon değildir herhalde.

.sunny kaçarken neden öldürdüğü adamı kaçma yolu üzerine koydu? onu hiç anlamadım. adamı iki saniyede buldular. eski kıyafet mağazası gibi bir yerde, tuzak falan yapıp kara gözlü avlayacaktı da mümkün değildi, neyse ki kız  yardım etti. kendi gücünü vermese iyi olacaktı. şimdi zar zor idare ediyorlar.

--- spoiler ---