3 Nisan 2019

love, death & robots s01e02:

Three Robots

--- spoiler ---

.robotlar kısmına geldik. insanlığa giydirmeli bir bölüm yapalım demişler. güzel de giydirmişler. yemek içmeklerden, kedilere kadar her türlü konuda güzelce dalga geçmişler. silahların ucunda, yok olan dünyadan açan çiçek yapmışlar.

.robotların konuşmaları da güzeldi. türkçe düblajında hep aynı küfrü ettiriyorlar, o da dikkatimden kaçmadı. başka türlüsü yok mu lan? bir de sanırım anime seslendiren tipler bunları seslendirmiş.

.biri bebek monitörü, diğeri oyun konsolu, diğeri de filmden robot tiplemesi yapmışlar. kedi meselesi de güzel olmuş ama kedi animasyonu haliyle olmamış. robotu yaparsın ama allahın kedisini yapamazsın, böyledir bu işler.

.sevgi pıtırcıkları bombaları eleştirmişler ama amerikan yapımı olarak o bombaların yüzü suyu hürmetine dünyaya hükmediyorlar. hatta interneti, teknolojisi, geldikleri nokta, hepsi askeri kökenli. bunların nimetlerinden faydalanırken, dönüp eleştiriyormuş gibi yapıp, bundan para kazanmaları da pek hoşuma gitmedi. izlenmesi güzel, muhabbet güzel ama samimi bulmadım.

--- spoiler ---