24 Nisan 2019

into the badlands s03e13:

Chapter XXIX: Black Lotus, White Rose

--- spoiler ---

.biraz toparladılar kendilerini. bölüm bitişindeki müzik güzeldi. bir sürü şarkıya benziyor, hepsi aynı ama etkiliydi. görüntüleri de güzel toparlamışlar. olaylar biraz daha açıklandı, daha iyi olabilirdi aslında ama yine de keyif verici sahneler vardı.

.tabii niye esas kötüyü öldürmemişler? zaten sunny veletken öldürmemiş. ondan sonra başlarına bela olmuş. şimdi yine o kadar dövdüler ama öldürmediler. biraz saçmaydı bu hadise. daha iyisini yapabilirlerdi. o kadar figüran ölüyor ama esas kötüye gelince mee!

.kız kardeşi ile tanıştık, ablası demek daha doğru olur sanırım. küçükken olayları hatırlayan bir insan evladı. biraz geçmişini hatırlattı. babası adam öldürmeye daha minicikken başlatmaya çalışmış. bu adamı serbest bırakınca, adam bunu yakalamış. o da suratını kılınçla çizmiş, can havliyle itince de kafayı çarpmış. hafızası öyle gitmiş. şimdi az az geliyor hafızası.

.örgütün esas elemanı bu olmuş. diğerlerine kök söktürmüş, azranın da anasını ağlatmış. hepsi sunny salağı yüzündenmiş. adam öldürmek istememiş ama kırpıcı olmuş, o da komikmiş. bunların muhabbeti yapıldı, iyidi.

.sunny'nin gücünü ablası aktif edebiliyormuş. ettiğinde kontrol ablasında oluyormuş. bunu bilerek kullanmak istemişler. vakti zamanında ablasını da zincilere vurdurup, sonra yatağına almış. bunu o kadar zaman atlatamamış, sunny'nin kafasına baktığında hemen görüp adama ihanet etmesi de biraz kolay oldu ama başka çaresi de yoktu.

.bu süre içinde bajie geldiydi, kale gibi yere girdiydi. hepsini de kutarabilirdi. sadece ablası kendini öldürmekle tehdit ettiği için başlarına bu geldi. bir taraftan saçma ama diğer taraftan güzel oldu.

.bajie'yi öldürmezler demiştik. ankara tipi ölmeden önce bir iyi insanlık timsali gösterip, kendisini canlandırdı. artık nasıl bir güçleri varsa bu kara gözlülerin...

.o konuya da biraz geldik. azra dedikleri memleket eski dünyanın harabeleri üzerinde kurulmuş bir şehirmiş. eski dünyanın başına gelen de kara gözlüler yüzünden olmuş. ne olduğunu hala açıklamıyorlar ama suçlusu bu salaklar.

.hacı salağı da sunny'nin hakkaten üvey kardeşiymiş. birlikte eğitim almışlar. o da hep kara gözlüdür herhalde. şimdi ustayı öldürdüler, diğerlerini ekibe kattılar. çorak toprakların anasını ağlatmaya gidiyorlar. bir tek sunny durdurabilir. onu da bu şekilde tekrar güçlü hale getirmiş oluyorlar. m.k. salağı ise en büyük karın ağrısı. üstad biraz kendini bırakarak ölmüş oldu. dul geldi, biraz onla veda etmiş oldular. az daha hacıyı harcayacaktı ama beceremedi, zaten öyle de bitmezdi.

--- spoiler ---