30 Mart 2019

wild wild country e04:

Part 4

--- spoiler ---

.bunların bulunduğu bölgeyi denetlemeye insanlar geliyor ama bir türlü binalara giremiyorlar. adam da hava karardığı için geri dönüyor. böyle de korkakmış. sonradan içeri izin vermedikleri binanın laboratuvar olduğu ortaya çıkıyor. zaten şehirdeki zehirlenmeler mevzusu vardı. onla şimdilik dolaylı olarak birleştiriyorlar. son bölümlerde bombayı patlatacaklar. 

.zaten senatörlerden biri bunu iddia ediyor ama adam direkt olarak kanıtı olmadığı için geri adım atmak zorunda kalıyor. o sıra basın toplantısı yapan tip, tetikçi karı rolündeki salak karı. şimdi hepsi sağlıklı görünüyor ama resmen kafayı yemişler.

.sonra hollywood'dan tipler geliyor. grubun çöküşünü esas bunlar yapmış. ona çok güldüm. bir karı ve kocası osho'nun kafasına giriyor. özel doktoru, eczacısı artık her neyse, adama gülme ilacı, uyuşturucu, artık ne varsa veriyorlar. bölüm sonuna doğru daha da çılgın şeyler ortaya çıkıyor.

.sheela ta buradan itibaren dışlanmış hissediyor. karşı çıkmaya çalışıyor ama osho ona karışma diyor. bagwan da diyebiliriz kendisine, adam üç dört senedir konuşmuyormuş, bölüm sonunda konuşmaya başlıyor. esasında belgeselde daha çok konuşturabilirlermiş ama gizemli olsun istemişler.

.bir de bunun vatandaşlık başvurusu falan var, göçmen başvurusu da diyelim. ilkin kabul etmeyince yaygara kopartıyorlar. sınırdışı edilsin istiyorlar. avukat tiplisi bunla çok uğraşıyor. dini törenlere katılmıyor diye ona dini adam statüsü vermiyorlar gibi bir şeyler oluyor.

.sonra evsiz meselesi var. adamlar topyekün bunlarla savaşınca kazanmak istedikleri seçimi kazanamıyorlar. evsizleri de içlerinde barındıramıyorlar. kamyon kamyon iade etmeye başlıyorlar. aralarından biri bunlar çok ibne, gördüm ben bunu falan diyor. her türlü manyaklık varmış tabii.

.mahallelerine kamyon kamyon evsiz bırakılan masum köylüler de pek korkuyor ama hepsinin tipi de aşırı itici, tam film karakteri gibi itler.

.sonra zehirli çikolata meselesi var, kimden geldiği anlaşılmıyor ama kandırmaca olarak bir kurumdan teşekkür olarak gönderildi diyor. bir sürü insan hastanelik oluyor. ciddi sıkıntı çıkartıyorlar yani.

.bunları iyi araştırmış bir gazeteci de vardı. hindistanda bir sürü sıkıntı çıkarmışlar. zaten osho da nerdeyse kaçarak gitmiş. bu adamı da öldürülecekler listesine almışlar. böyle de manyaklar işte.

.her neyse işte esas bomba sonda geliyor. hollywoodçulara güvenmeyen sheela bagwan'ın odasına dinleme cihazı koyduruyor. konuşmları arasında doktoruna nasıl güzelce ölebilirim diyor. adam ilaçları falan ayarlıyor. bahçede bir yere gömdürüyor. sheela ve ekibi de bu doktoru öldürmeye karar veriyor. bir tören esnasında iğne ile adama saldırıyorlar. öldüremiyor sanırım. öldü diye anlatmıyorlar. sadece cinayete teşebbüs diyorlar ama bu olaydan sonra sheela ve ekibi mekandan ayrılıyor. bir sürü bagaj ve uçakla kraliçe gibi ayrılıyor.

.bu kadar zmaandır susan osho da çıkıyor konuşuyor. bunlar cani diyor, beni dinlediler diyor. daha önce savcıyı falan da kastederek üç kişiyi öldürmeye teşebbüs ettiler diyor. polis yakalamazsa beni takip edenler gereğini yapacaktır diyor. hepsinin başı büyük belaya giriyor. bunca zamandır tarikatının liderli olan tipler böyle kaçmış oluyor. osho da benim konuşmadığımı fırsat bilip gücü eline geçirmişler diyor bunlara. çok acayip işler yani.

--- spoiler ---