29 Mart 2019

american gods s02e03:

Muninn

--- spoiler ---

.dozu biraz düşürdüler, biraz da saçma oldu. neden shadow'u gidip almadı da onu bir yere yönlendirdi? bunu sonraki bölüm açıklayacak herhalde. vardığı zaman sabaha coşkuyu hissetmezsen gidebilirsin dedi. artık ne kadar doğru göreceğiz.

.bu süre içinde de karıyı argus denen tipin yanında bıraktı. argus tipi de ta eski tanrılar zamanında hera'nın gözcüsü olarak yapılmış bir tanrıymış. insanları gözetliyormuş. şimdi güvenlik kameraları falan buna bağlanmış. iki taraf için de çalışıyormuş. o yüzden öldürülmesi gerekiyormuş. bunu zombi karıya yaptırdı. sonra da kalbi attı. para mı coştu? ölümü mü gecikti? tam olarak ne oldu? neden oldu? hiç anlaşılmadı. senin olayın shadow ile değil, kalbinle alakalı dedi ve karıyı orada bıraktı.

.patlama sonrası arabanın toparlanması gayet güzeldi. karının parçalarını da toparlayıp gittiler. elemanı aramadılar bile. arayalım diyen karıyı da hiç dinlemediler. bunun da sebebini anlamadım. hani sanki macerasını yaşamak zorunda diye yapmış olabilirler. yoldaki karının bir özelliği de yoksa ne macerası yaşadı şimdi bu adam?

.dünya ve diğerleri neden bu adamın peşinde? yarı tanrı meselesine girmediler. ateş böcekleri etrafında dans etti. bu kadar yani. koskoca bölümde biraz daha ilerleme bekliyor insan...

.cin ve gay sevgilisi, aleti almaya gitti. imalı bir sürü sözden sonra tehlikeli aleti aldılar ve oradan ayrıldılar. bu bölümde de votan mıdır nedir, o kimdir? onu bilemedim ben. bu kadar fazla isim kullanmak zorundalar mı?

.medya tipini güncelledi. medya ve argus kenetlenmesi komikti ama garipti. ikisi birlikte hem izleyen hem de izleyenleri izleyen olacaklardı. medya, dünyayı satacak mıydı? orada neyi vurguladılar? teknik oğlan devamlı küfrediyor ama argus'un ölmesine müsaade etti.

.arada iskender kütüphanesinin yanışından, kurban verilmelere kadar bir sürü laflar hazırlamışlar. çarşamba abimiz karıya pek doluymuş, devamlı ona laf soktu. diğer tarafta leprikon tipi şanssızlık içindeydi. karıyla birlikte gitmedi ama sonra onun peşinden gidiyor gibiydi. karıya çarşamba ile gitme dedi ama dinletemedi. onu argus'un oradan çekip çıkartacak herhalde.

--- spoiler ---