29 Mart 2019

w - du gaeui segye s01e06:

Episode #1.6

--- spoiler ---

.pek yapamadılar. çok iyi gidiyordu da bölüm sonunda tekrardan kendi kendine canlanmasını anlamadım. elemana hikayeyi devam ettirmesi için bürolarına getirdi. ilk çizim tabletini de getirdi. eleman çizdi etti olmadı. sonra ramen yapayım acıktım falan derken aklına bir şey geldi, tam söylerken kız hikayeye devam etti. hapishanede kaçtığı yerden yakalanarak hikayeye devam etmiş oldu. hapse düşecek yani. bir şekilde kurtulur ama mantığını çözemedim. çözmeleri git gide güçleşiyor.

.zaten neden bu kızının olaylara dahil olduğunu açıklayacak gibiydi ama onu da açıklayamadılar. o kadar kızgın adam, tekrar karakteri canlandırmak istemiş ama becerememiş. bunun da bir mantığı yok. adam hani tanrısıydı? tanrısı olmadığı ortaya çıktı ama yine de olmadı.

.hem zaten o kadar kısa mesafeden kalbine nişan alıp öldürememiş mi? çok az bir farkla ölümcül atışı yapmamış diyorlar. o da pek olmadı. madem öldürmeyeceksin niye ateş ettin? madem ölümcül atış değil, niye intihar ettin?

.son yazdığı zaman zamanın durması falan güzel fikir ama bir ay geçtikten sonra geri almaları da pek olmadı. kız, o sadece bir çizgi roman karakteri diyordu. ne oldu da kendini kaybedip kurtarmaya girişti?

.profesörü buna eleman ayarlamaya kalktı. kimse yok diye saçı yıkanmış bir tek bu olduğundan bunu seçmiş. hukuk fakültesini birincilikle bitiren bir tiple yemeğe oturttu, bu lavabo için izin istedi. tam orada suya gömüldü. esas elemanın intihar ettiği sular ama bir türlü yakalayamadı. sahneyi de uzattıkça uzattılar.

.bir taraftan insan acıyor ama diğer taraftan eleman zaten zamanı dondurmuşsa, hikayeyi kurtarma anından devam ettireceklerse çok da bir fark yaratmıyor. hikayeyi bir oraya bir buraya taşıyorlar. keyiflerine göre hareket ediyorlar. bir mantığını hala kuramadılar.

.bir de katil geldi. yüzsüz bir arkadaş kendisi, köprünün oradaydı. bu katili babası çiziyor zannettik, tanrısı oydu ama baba yeni zelanda yolundayken tüm bu olaylar oldu. şimdi ne oldu peki? katil gerçek dünyada elemanı arıyor, o çizgi roman dünyasına geçti. kıza tehdit mi oluşturacak? 

.babasının muhabbeti buydu sanırım. kızın da esas karakter haline gelmesi, hikayeyi devam ettirir gibi bir şey söyledi ama tam bir açıklama değil. altı bölümde tüm hikaye bitti aslında, geriye kalan ne olacak? her şey açıklandı. bunlar evlenip çoluk çocuk mu yapacak? 

--- spoiler ---