30 Mart 2019

w - du gaeui segye s01e07:

Episode #1.7

--- spoiler ---

.adamlar hikayeyi bitirdiler dedim ama güzel bir dönüş yapabildiler. bir kere neden bu karı sorusunun cevabı bir miktar verilmiş oldu. geçen bölüm önemli yerde kesip diğer tarafa geçirmişlerdi. geriden gelme ekolleri ile konuşmaları duyduk. meğer bu kız küçükken kendine bir sevgili çizmiş, babası da o çizimden etkilenerek bu karakteri oluşturmuş. yani esas tanrısı karı, o yarattığı için hem içine çekilebiliyor hem de kontrol edebiliyor. böyle diyebiliriz. babası da diğer karakterleri ve hikayeyi yaratmış. o da kötü değil yani. tabii adamı tatile gönderip unuttular ama o kadar olur.

.bir de bu bölüm tamamen çizgi romanda geçti. kadın aşkını ilan edince diğer bölüme dediler, sonra şak diye geri geldi. tüm bunları ne ara yayınlayacaklar? adam tatilde kim çizdi demeyecekler mi? bunu nasıl kıvıracaklar peki? bunları da yaparlarsa iyi olur.

.adamın ilk tepkisi de çok güzeldi. sen kim oluyorsun ki benim kararımı görmezden geliyorsun. ölmeyi seçmiştim, neden geri getiriyorsun falan dedi ki harikaydı. sonra ilanı aşk edince yumuşadı, tekrardan öpücükler havalarda uçuştu. romantizm el kitabından karının istediğini karşılamak üzere çalışmalara girişti. biraz abartı ama hoş işte.

.esas olay yüzsüz katil meselesi olacak. adamın ne özelliği var da telefondan yazılar çıkartabiliyor? gerçek dünyaya geçtiyse bu durumda nasıl telefondan arayabiliyor? bunları da açıklamaları gerekecek. tüm aileni öldürdüm, yeni aile yapmışsın, sıra onda diyor.

.hapishaneden kurtarmak için gizli evlilik meselesi de iyidi ama o kadar evrakta sahtecilik ortaya çıkmayacak mı? karıya kimlik verdiler, evlilik verdiler. romantizm verdiler. o da öpüştükten sonraki gece, hapishanede geçirdiği geceyi, hayatının en iyi gecesi olarak tanımlıyordu.

.arkadaşı ve sekreteri olan karı hafiften yok olmaya başladı. bu yardımcı kadın olarak girince hikaye sallantıda tabii. o karıyı çıkaracaklar mı? bunu gören koruması olayı çakacak mı? bunlar belirsiz.

.bir de adam şak diye ortadan kaybolduydu. gerçek dünyaya geçince bunların dünyası durmuştu. o sırada hapishanede, dedektif elemanla konuşuyordu. pat diye nasıl köprüye gittiğini kimse tam sormadı. adam da ne konuştuğumuzu hatırlayamıyorum diyor. zaman durunca böyle oluyormuş. boyut değiştirmiş gibi anlattı. daha fazlasını zarar vermemek için söyleyemem dedi. intihar ettiğini falan da anlattı. biraz olsun anlamış olması lazım. kızdan başka hikaye içinde olduğunu bilen olmaması gerek. bunların ikisi bu kadar zenginlik içinde, çizgi roman içinde yaşayıp gidecekler ama bir sorun var. onları gören göz, hikayelerini herkese çizip duruyor. ne yaparlarsa, herkes görecek. annesi de onu bekliyor.

--- spoiler ---