30 Mart 2019

the walking dead s09e15:

The Calm Before

--- spoiler ---

.sırf henry malını öldürdüler diye bastım sekiz puan. ulan bir kız için bu kadar mallığa değer miydi? nasıl bir mallık bu arkadaş. karşıdaki grubun gücünü bilmiyorsunuz diyelim, sonra görüyorsunuz ve hala bir tane kız için o kadar insanı heder ediyorsunuz. çok saçma iş yapmışlardı. belalarını buldular.

.alfa karakteri şu an en iyi karakter. tutarlı bir insan evladı ama arada şak diye adam öldürmesi biraz zorlama. sadece ağladığını gördüğü için bir tanesini indirdi. böyle bir liderli niye takip ediyorlar ki? o da biraz saçma.

.deli gibi bir sürüleri varmış. anlaşma yapmak istemiş ama önce hadlerini bildirmiş. topluluktan seçtiği tipleri, yakaladıklarını falan bir yerde toparlamışlar. sonra yolları temizleyen tipler kurtarmaya çalışmış, yazık onlar da sinemasını izleyemeden öldüler. bu da biraz abartıydı. neden canlarını bu kadar tehlikeye attılar ki? her neyse, onları zaten öldürmüşler. başa önemsiz karakterleri koydular. sonra esas karakterler geldi. şu doktor olmaya çalışan kızı öldürmüşler, tara salağını öldürmüşler. say say bitmez. en son da henry salağını koymuşlar. bir çoğuna üzülmedim. uyuz karakterlerdi. demircinin karısını niye öldürmüşler? velede bakıyor diye mi nedir yani?

.tabii bu alfa karısı, sarışın bir karının derisini yüzüp peruk yapıp mekana dalmasına ne demeli? nasıl vatandaşlık sistemi gibi bir şey kurmamışlar? nasıl birbirlerini tanımazlar? nasıl kapıda bir güvenlik falan olmaz, kontrol olmaz? nedir bu?

.yetmiyor, kralımız karıyla ilgileniyor. kış gelecek diyor. kalın giyinelim diyor. game of thrones'a gönderme mi var? bu bitiyor, o başlıyor gibi olacak. bu malları çok ağır sıçtılar bu sezon, şimdi karakter hasadı yaparak düzeltmeye çalışıyorlar.

.ilkin carol, daryl falan hepsi yakalandı. onları öldürürler mi dedik ama öldürmediler. sadece göz dağı vermek istemişler. kızını da öldürememiş ama hala kızına üzülüyor. insanlığı oralarda bir yerde, karıya dert oluyor. beta salağı pek karışmıyor ama o kadar darbeye nasıl ölmedi? o kadar pisliğin içinde nasıl mikrop kapmıyorlar, abartmanın sınırlarını zorluyorlar.

.aptal aptal şarkı söylemeleri, sevgili muhabbetlerinden kızı öldürmeye geçişleri komikti. şarkıları falan kalmadı. bir tek siddiq'i ellememişler. o da anlatsın diyeymiş. doktor olduğunu bilseler ki bilmeleri lazım, bu adamı öldürmeleri gerekirdi. ona girmek istememişler herhalde. o da güya kahramanlık hikayesi anlatıyor ama kafaları kesmişler abi işte, süper de olmuş. tebrik ederim alfayı.

--- spoiler ---