30 Mart 2019

w - du gaeui segye s01e08:

Episode #1.8

--- spoiler ---

.bir iyi, bir kötü gitmeye başladı. bu bölüm neydi böyle? hepsinin rüya olduğu hikayesine döndürecekler. yapacak bir şey kalmadı. madem öyle sen her şeyi unuttur, başa döndür, tek çıkar yol bu diyor. şaka gibi yani. 

.hem katil karakteri de gerçek dünyaya geldiyse, nasıl güçlerini koruyabildi? nasıl gerçek hayatta havaya yazı yazdırabiliyor? nasıl ışınlanabiliyor? usta babayı uçakta kıstırdı, sonrasını göstermediler bile. ne oldu peki?

.hem katili kim yarattı? neden kızını öldürmeye çalışıyor? nasıl engelleyemiyor? nasıl bir uçak yolculuğu imiş bu? bitmedi hala ama iki bölüm geçti nerdeyse. sonraki bölüm anlatırlar ama yine de zor yani.

.tam kurşun öldürecek, şak diye dünya geçişi yapıyor. bir kural benimsemediklerinden böyle sallaması kolay oluyor. geçiş nasıl yapılıyor? onu da saçma buldum. hem oğlan en son niye binadan atlıyor? hadi atladı diyelim, nasıl ölmedi? nasıl bir açıklama bu lan?

.kız gerçek hayat dönecek, her şey rüyamış diyecek ve bu sorunları çözecek. var mı böyle bir senaryo, keşke hiç bu dahiyane olaya girmeselerdi. bunların salak salak romantik takılmaları da hiç olmuyor. oğlan kızın başını okşarken sanki evladı gibi okşuyor ki bu da neresinden bakarsan bak, az biraz sapıklık ulan! pis koreliler, düzgün yapamamış.

.esas kadın karakter yok olmaya başladıydı. ona hepsi yalan sen benim yanımda kalacaksın demek zorunda kaldı. bu da durduk yere romantik gerginlik yarattı. bunu da rüya ile çözmeye çalıştılar ki o da olmadı.

.geçen bölüm katil buna telefon ettiydi. eleman diğer dünyadan buna telefon edebiliyormuş. bunu nasıl açıklayacaklar? açıklamaya bile yeltenmediler. böyle bir iletişim varsa bunlar da kullansın, niye hiç açıklamıyorlar.

.sonra katil meselesini karıya açamadan, şak diye kendisi öğrenmiş gibi oldu. giriş on dakika geriden başlıyor ama böyle önemli sahneleri geçiyor gibiler. arada kadının vurulduğunu falan gördü, rüyaymış da şöyleymiş böyleymiş. sonra kendisini görüyor. gerçek dünyada bu hikayeler yayınlanıyor görünüyor. kim yayınlıyor, çizer uçakta yolculukta iken neden yayınlıyor? bunların cevabı da yok. baştan aşağı cevapsız sorular yumağı yaptılar ama keyifle izleniyor. artık ne yapsalar izlenir moduna getirdiler, inşallah dağıtmazlar kendilerini...

---- spoiler ---