27 Mart 2019

wild wild country e03:

Part 3

--- spoiler ---

.adamlar her türlü devlet içinde devlet kuruyor. bunu da amerikan anayasasına dayandırmaya çalışıyor. kimi kandırıyorlar ki? bunu anlayan halk da tam tutucu kesim, onlar da komik görünüyor. yine de ortada bir savaş var. bu mallar zaten otel patlamasından sonra silahlanmaya başlamışlar. silah eğitimleri falan derken tam bir terörist kampı olmuş.

.şişko bıyıklı abimizi zararsız olduğu için şehir meclisinde tutmuşlar. şehri komple zaten ele geçirmişler. daha sonra bu şişko abimiz, salakların çöplerinde yok edilmesi gereken evraklar bulmuş. bunlar da soruşturmalara kaynaklık etmiş. insanları zorlamalarından, zorla evlilikler falan filan, bir sürü kanunsuz işe kadar işte.

.sheela salağı devamlı tvlere çıkıp millete göz dağı vermiş. zaten silahlı kuvvet, polis kuvveti falan hepsini oluşturmuşlardı. salaklar kendilerine güvendikçe olaylar gelişmiş. dünya çapında bir etki yaratmışlar. yarattıkları bu şehre de diğer takipçiler gelip bir sürü para bırakır hale gelmiş. kendi ekonomilerini yaratmaktan da hiç çekinmemişler.

.sonra bir üst şehri daha ele geçirmeye karar vermişler. adamlar şehir meclisini ele geçirince bir üst düzeye gözünü dikmiş ama savcı hem çöpten toplanan belgelerle hem de tüm şehri sadece osho'nun yönettiğinden dolayı olaya müdahale etmiş. iç savaşla tehdit etmişler. 

.sheela daha da çok liderlik etmiş. osho bir anlamda köşeye çekilmiş. zaten bunca bölümdür pek yüzünü göremedik. belgesel anlatıcılardan bir tanesini gecenin bir yarısı kaldırıp bacaklarını vazelinletiyormuş. bunu niye anlattılar anlamadım ama kadın da işte otoriter sistemin esas parçalarından biri.

.tüm bu olaylara tepki olarak evsizleri toparlamışlar. onlara bakmışlar, seçim zamanı da oy vermelerini istemişler. seçim baskısı da ayrı bir olaydı ama tam nedenini hatırlayamıyorum. ilerleyen bölümlerde tekrar ederlerse yazarım.

.adamların bölgesinde bir yerden otobüsle adam toplayıp oy kullandırabiliyormuşsun. bunlar da evsizleri toplamışlar ama tabii yememişler. bir otobüs dolusu seçmen kayıt olmaya gidince bunu kabul etmemişler. ortalık iyice karışmış. bir tane iri yarı evsiz millete saldırmaya başlamış. sheela'yı boğazından tutup kaldırmış. doktorun teki gelip sakinleştirici yapmak zorunda kalmış. sonra tüm evsizlere sakinleştirici ilaç vermişler. biralarına katıyorlarmış. kimsenin haberi yokmuş. nasıl insan lan bunlar?

.seçin günü yaklaşırken, işler iyice kızışmış ve şiddet eylemleri konuşulur olmuş. anlatıcılardan bir tanesi korktuğunu bile söylüyor. hepsi mal, orası ayrı.

--- spoiler ---