27 Mart 2019

w - du gaeui segye s01e04:

Episode #1.4

--- spoiler ---

.dizi nereye gider bilmiyorum ama bir kurgu içinde, bunun kurgu olduğunu tam olarak anlayan bir karakterin halini çok iyi anlattılar. tam olarak böyle olması gerek. hem neden kız geçiş yapmış, nasıl geçmiş yapmış meselelerinde de esas oğlanın bunu belirlediğini anlamış olduk. diğer geçişleri açıklamadılar ama ilk geçişi açıklamış oldular. ölüme yakın deneyimde bir pencere açılmış, oradan elini uzatmış ve kızcağızı içeri çekmiş.

.aksiyon ve devamlı aksiyon müzikleri insanı biraz bayıyor. benzer melodileri de koyuyorlar ama konusu o kadar iyidi ki bunu görmezden geldim. diğer bölümlerde daha rahatsız edici oluyordu.

.romantik hikayesini de artırıyorlar ama bu da çok rahatsız etmiyor. esas oğlan tipi rahatsız edici olsa da yarattığı ikilemi, sıkıntıyı güzel göstermişler. en azından bakışından bunu anlayabiliyoruz. 

.ilkin bu iş gezisine çıktıydı. otelde kalan kızı, asistanı polise şikayet etti. daha doğrusu, ilk görüldüğü yere şarap içmeye götürdü. şak diye polisler damladı ve hemen yakalandı. yakalanmadan önce elindeki telefonu da gizlice odaya atabildi. böyle de iyi bir insanmış.

.sonra asistanını kovdu. bir taraftan çok haklıydı ama diğer taraftan kızı hapishanede sıkıştırınca gerçeği söyletmek zorunda kaldı. normal şartlarda söylemezdi belki ama hapis şartlarında söyledi. bunu da güzel yaptılar.

.söylediği an, gözü önünde kaybolması da çok iyidi. hapishanede kaçış olayları, arayışlar hengamelerin ortasında eleman, kendi ailesini öldürenleri bulma timinin başındaki adama olayı aktardığı sırada zaman durdu. eğer biri her şeyin kurgu olduğunu tam olarak bilirse bunu aktaramaz hocam, zaman durur. bunu bilerek böyle anlattılarsa cidden tebrik edilecek bir düşünce düzeyi. sadece aksiyon olsun diye yapmış da olabilirler. durgun görüntüler de zaten çok güzeldi ama felsefi bir tarafı da var, orasını pek beğendim işte.

.derken oğlan biraz şaşırdı, ortalıklarda dolandı. diğer tarafta da gelecek bölüm yerine, bitiş yazmaya çalışıyorlardı. gözlüklü komik gay kılıklı oğlanın fikri böyleydi. ekranlar beyaza döndükten sonra çizgi roman dünyasında beyaz bir çerçeve belirdi, esas oğlan bir tane silah alarak içinden geçti ve gerçek dünyaya geldi.

.tabii bu noktadan sonra saçmalamaları mümkün. böyle üst bir yere taşıdıktan sonra nasıl devam edecekler, açıklayabilecekler mi? yaratıcısıyla tanışacak mı? zengin oğlan gerçek dünyada bir kuruşa bile sahip değil, nasıl yapacak? yalan dünyasına geri dönecek mi? ailesinin katili, muhtemelen yaratıcısı falan çıkacak, daha doğrusu hepsinin kurgu olması intikam meselesini ortadan kaldıracak mı? gerçeği nereye çizecekler? bunları göreceğiz.

--- spoiler ---