26 Mart 2019

love, death & robots s01e01:

Sonnie's Edge

dizi 9 puan görünüyor ama bölüm puanlarına tek tek bakınca insan ne lan bu diyor. ortalaması bırak 9'u 8 bile yapmaz. animasyonlar falan üst düzey olmuş ama senaryolarda bir numara var mı? kıssadan hisse mi yapmak istemişler? süreler çok kısıtlı, ne anlatılabilir ki bu kadar vakitte? genelde komiklikler kısa oluyor. bir de her bölüm ayrı konu, bölük pörçük kalır diye tahmin ediyorum. beni şaşırtırlarsa eklerim. ilk bölüm itibariyle, kan revan ve animasyon haricinde dikkat çekici bir şey yoktu. bir de lezbiyen koyalım istemişler, tam koyarken ortalık kan olmuş. netflix'in özelinde mi böyle? tüm sinema tv camiası mı gay oldu, niye böyle oldu onu bilmiyorum. artık o kadar gözümüze sokuyorlar ki, çok ayıp ediyorlar. sırf görüntüler için, bu kadar kısa süreli bir dizi elbette izlenir. gerisini bilemiyorum.

--- spoiler ---

.bir de türkçe düblajlı izledik, insanı tembelliğe alıştırıyor. gözler yorulmuş, kim okuyacak şimdi diyor insan. düblajda da bol küfürlü koymuşlar. karılar marılar küfrediyor, bunlara da ek ücret alıyorlardır herhalde. komik bir yerden sonra. anasına lanet etme dönemi kapandı sanırım.

.yaratık kontrol eden müsabaka ile başladılar. zengin bir adam ve yanındaki metresi mekana dalar, bunlardan şike yapmasını isterler. küfürlü konuşmalar ardından böyle bir şey olamayacağı, kadın kahramanımızın tecavüz kurbanı olduğu, o yüzden dövüşleri kişisel algıladığı, noktasını vurgularlar.

.dövüş başlar, fantastik bir dövüş olur. az daha kaybedecekken kazanır. güzel de kazanır. yaratıklar da çok kanlı canlı olmuş, bunlardan dolayı ellerine sağlık ama ne anlattınız ulan diyor insan işte.

.sonra zengin adamın yanındaki karı, dövüş sonrası tekrar oralarda görünür. esas karı onu merak eder gider, biraz cilveleşirler. az biraz lezbiyenleşirler. kadın şak diye elinden wolverine gibi bir şey çıkarır. sonra yerde konuşan karının kafasını ayağı yardımıyla güzelce ezer. kadın hala konuşur. meğer kafa tası komple yapaymış. tecavüz olayında zaten kafasını ezmişler. dövüşleri ölümüne oynuyormuş. beyni yerinde alıcısı varmış. böyle bir şeyler işte. derken yaratık serbest kalır, hepsini güzelce öldürür ve bölüm biter.

--- spoiler ---