24 Mart 2019

wild wild country e02:

Part 2

--- spoiler ---

.parça parça izleyince toparlamak zor oluyor. her türlü insanı hayrete düşürüyorlar. mesela leftovers dizisi vardı. onda beyaz giyenler vardı. onlar bunlardan esinlenmiş. insanlar arıza çıkarınca bunlar da onları kameraya almaya başlamış. adamların terörize etme olayları da değişik hakkaten. tam olarak pislik değil ama içlerinde derin pislik var orası belli.

.öncelikle şehir yapmışlar. şehir yapmayı çok istemişler. kendi kendilerini yönetmek istemişler. amerika buna müsaade ediyormuş ama çiftlik olarak satın aldıkları yerleri, çiftlik haricinde kullanınca sıkıntı olmuş. yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmışlar. bu durumda en yakındaki antilop (nasıl yazılıyorsa artık) kasabasıyla birleşmeye karar vermişler. hatta kasabayı almaya başlamışlar.

.asla satmam diyen tipler, arazilerini satmış. kasabanın büyük kısmı bunların eline geçmiş. belediyesi de ele geçirilmemek için kendilerini şehir statüsünden düşürmek istemiş. onun oylamasını yapmışlar ama kaybetmişler. adamlar sayısal üstünlüğe sahip değilse ne diye oylamışlar? yoksa halktan oyları satın mı almışlar? onu hiç açıklamadılar.

.işler iyice karışmış. bir otelde bombalı bir eylem olmuş. bunlar iyice korkmuş ve silahlanmaya başlamış. bölüm sonunda osho silahlı korumalar eşliğinde konuşmaya geçiyordu. resmen ordu kurmaya geçmişler. öyle değişik bir durum. nerde bu devlet peki?

.savcılığa bir sürü şikayet gidiyormuş ama şu an bir şey yapamayız diyorlarmış. içlerinden biri ya da tahammül ettikleri bir kişi gizli kameraya çekmiş bunları. sheela bu haklarını ihlal etmek diyor ama görüntüler akıl alır gibi değil. adamlar toplu çıplak ayin yapıyor. ne yaptıkları belli değil. kafalar gitmiş, ne çekmişlerse insan hayret ediyor.

.sinemada gösterime girmiş. millet çok meraklı, zaten kötü gözle bakıyorlarmış. işler iyice çirkinleşmiş. bundan sonra birbirlerini öldürecekler herhalde ama devlet devreye girer diye tahmin ediyorum.

.bütün işi yapan karı gibi görünüyor. neyse ki kendisi belgeselde esas anlatıcı. silah ve savunma olayı dahil tüm açıklamalarında öfke dolu, bir kaşık suda boğacak gibi. insanlara laf ediyorlar ama kendilerinin ne halt ettiği belli değil. avukat salağı da sanki çok iyilermiş gibi açıklama yapmaya devam ediyor. madem o kadar iyiler niye hepsi turuncu giymiyor ulan?

.arada bir yerde nike'ı kuran tiple de kavga ettiklerini anlatıyordu. memleketini seven bin kişi gibi bir şey yapmışlar. bunlar karşı karşıya gelmiş. o detayları unuttum ama...

--- spoiler ---