24 Mart 2019

w - du gaeui segye s01e01:

Episode #1.1

önceki kore dizisiyle aynı senaristin işiymiş. esasında gerçeklik sorgulamalı tatlı senaryolar. yine açıklaması mümkün olmadığı için pek tat vermeyebilir ama işlenişi, ilk bölümleri falan pek heyecanlı oluyor. belki daha iyi açıklarlarsa daha güzel olabilir. bu türler neymiş ki böyle? kore dizilerinde hep bir komedi, hep bir romantiklik mi var? bu dizi de öyle, genelde gülümsetir cinste başladı. akışı falan güzeldi. beklenmedik şekilde gelişti. ilk hikayesi ve sonra kısımları da güzel toparladılar. tabii olaylar niye böyle oluyor? orası hep gizemli kalacak. işler yine sanal dünyadaki mücadelelere yoğunlaşacak. çizgi roman gerçekliği, hayat gerçekliği, olaylar falan derken işler gelişecek. koreli dizilerden böyle yardırıp gider miyiz bilemiyorum? bir kaç tanesine daha baktıydım, o kadar beğenmediydim.

--- spoiler ---

.ilkin 50 metre silah atıcılarıyla başlıyorlar. genç bir tip var. olimpiyatlara ilk katılışı, geriden gelerek şampiyon oluyor. herkes atışını yapıyor ama bu sürenin son saniyesinde atışı yapıyor ve çok iyi bir atışla kazanıyor. zaten öndeydi, sondan bir atış öncesi sıçtı, son atışta da kazandı. hikaye böyle. tüm gidiş ritmi de böyle olabilir artık.

.sonra gizemli bir katil, olimpiyatlardaki kullandığı silahla tüm ailesini alınlarının mıhından vuruyor, öldürüyor. silahı yakın bir çöpe atıyor. eleman baş şüpheli olarak yakalanıyor, idam cezası ile yargılanıyor. yargıtaydan delil yetersizliği ile kurtuluyor ki daha öncesinde kurtulması lazımdı. bir sene geçiyor, evine dönüyor ama durumu kaldıramıyor. tam intihar edecekken vazgeçip katili bulmaya yemin ediyor. sonra da bir e-ticaret sitesinde ceo oluyor. dikkat edersen artık kore dizilerinde herkes bir ceo sanırım.

.sonra hikaye şak diye bir doktor yamağı kıza geçiyor. nöbetten uykuya geçmişler. kuduz köpek dedikleri profesörleri bu kızı arıyor. hemen cevaplamadı diye arkadaşıyla dalga geçerken kendi telefonu sessizde kalmış. on kez aramış. kalkıyor koşturuyor, profesörünü buluyor ama mevzu hasta değilmiş. adam çizgi roman hayranıymış, hatta babasının kitaplarının hayranıymış. bunu yeni fark ediyor. bir miktar giydirmelerden sonra babasından katilin kim olduğunu öğrenirse ona bir güzellik yapacağını söylüyor.

.kız da babasının mekanı arıyor, orada yardımcılarına ulaşıyor. babasının ortalarda olmadığını öğreniyor. kalkıyor mekana gidiyor. odasından çıkmadığı halde ortadan kaybolmuş. odada dolanırken, çizgi romanın esas karakterini öldürdğünü görüyor. bizim ceo kanlar içinde yerde yatıyor. derken çizimde bir kıpırtı oluyor. eleman polise haber vermeye gidince, çizimden el çıkıyor. kızı tutuyor ve çizgi roman dünyasına çekiyor.

.ilkin çizgi roman dünyasına geçtiğini fark etmiyor. hafif kafayı yiyor ama sonra yerdeki elemana yardım ederek onun hayatını kurtarıyor. sonra gelecek bölüm yazısıyla kesiliyor, romandan çıkıyor. komik hepsi işte.

.bu ceo ve yardımcıları kızı araştırıyorlar, bulamıyorlar. kart falan sahteymiş. çizgi romanın yaratıcısının kızı çizgiye bu şekilde katılmış oluyor. gerçek hayattan çizgiye geçer gibi anlatmıyor ama birden ortaya çıktı, birden kayboldu şeklinde. ceo da buna hayatının anlamının anahtarı diyor. sanki bilmiş gibi, bunlara hepiniz çizgi roman hikayesisiniz diyecek herhalde. tüm dizi bunun üzerine kurgulanmış. gayet de güzel olmuş.

.profesörü durumu fark edince sinirleniyor. odasına geliyor, kızıyor ediyor. profesörü dışarı itiyor. ne yapacağım edeceğim derken ekrana baka kalıyor. şak diye diğer tarafa geçer mi dedik ama sonraki bölüme kaldı artık.

--- spoiler ---