25 Mart 2019

w - du gaeui segye s01e02:

Episode #1.2

--- spoiler ---

.belli kurallar yok ama güzel gidiyor. mesela çizgi roman dünyasına geçerken, geçen sefer ekrandan el çıktıydı. ona benzer bir şey olması gerek. dünyalar arası geçiş nasıl yapılıyor, orası belli değil. elemanın başı dertte olunca o geçirtiyor olabilir. esas özellik onda olabilir. kızın da babasıyla ilgili bir bağlantı olabilir. neden bu kız değil mi yani?

.bölüm sonu göğe bakıp, sen kimsin demeler güzeldi. bir nevi truman show gibi oldu. adam elemanın şeytani olduğunu düşünüyor ve çizgi karakterini öldürmeye çalışıyor ama bir türlü beceremiyor. bunun için özel bir araba kazası ayarladı. eleman çizgi roman içersinde zamanı durmuş gördü ve kazadan kaçınabildi. bu nasıl oldu?

.daha önce de zehirlemeye çalışmıştı. kız bunu duyunca gidip kurtarmak istedi. kahveyi alıp aklından çıkar derken, hala elemanı düşünürken buldu kendini. sonra da pat diye geçiş yaptı. son saniyede zehirli iğneyi engelledi. 

.o hemşire kimden telefon aldı? bu ceo'nun ailesini öldüren kim? hepsi belki çizen adama bağlanacak, belki böyle bir hikaye yapacaklar ama nasıl bağlayacakları önemli. kural olması gerek, böyle bir şey nasıl olmuş, onu açıklamaları gerek. şimdilik sürükleniyoruz.

.kızcağız geçiş yapıyor, kurtarıyor ama bu sefer geri dönüş problem oluyor. iki ay orada kalmak zorunda kaldı. hastaneden çıkınca görüşürüz demişti. şak diye spor arabasıyla bunu oturduğu duraktan aldı. durakta mı uyuyorsun dedi ki komik yani. onun için iki ay geçmiş, diğeri için yarım saat falan.

.zaman meselesi de güzel aslında, açıklamaları da tatlı. bunlar gibi kurallar bulsalar iyi olacak. zaten baba karakteri bir türlü açıklamıyor. hiç öpüşme çizmediği halde, kızı esas karakteri ile öpüşüyor.

.o olay da komik aslında, çıkmak için tokat attı. ne alaka değil mi? eleman biraz afalladı, sonra da öpücüğü kondurdu. çok cesaretli bir insanmış.

.derken bölüm bitti uyarısı geldi, bir bölüm olaylara katılmak zorunda kalıyor. başka bir şeyler bulması gerek. babası hikayesine karıştırmıyor ama öpüşme sahnesinin çıkartılması için editöre baskı yapabiliyor. 

.kendi içinde güzel bir tarzı var. hikaye karakterinin hayatının anahtarı olarak belirlediği karakter gerçek dünyadan geliyor. bunlara bir sebep bulmaları lazım ya ne çıkacak bakalım.

--- spoiler ---