25 Mart 2019

star trek: discovery s02e10:

The Red Angel

--- spoiler ---

.o kadar süper zeki insanlar geçmişi bilen bir varlığa nasıl tuzak kurabildi? hem de michael'in kendisi zannediyorlardı. sonuçta geçmişte ne olduysa, bunu bilecek. öldürmeyeceklerini bilecek, böyle bir plan yaptıklarını bilecek. neyse ki annesi çıktı ama annesi de sonuçta gelecekte michael'i bu şekilde yem olduğunu bir şekilde öğrenmiş olması lazım. neden çıkıp geldi kurtardı?

.hem de yapay zeka virüsü bu zaman yolcusunu takip ediyordu. bölüm 31'in kaptanının gözüne kaçtı. öyle bir şey oldu. artık insanlara da bulaşabiliyormuş. bunu da öğrenecekler ama bizi dert sahibi edecekler.

.sonuç olarak o kadar aksiyon, o kadar olay düşünülmeden yapılmış. senaryoyu kim yaptıysa zekalarımızda alay etmiş. üstelik karakterleri de çok zekiydi güya, onlarla da alay etmişler gibi olmuş.

.hatta spock kardeşini öldürmeye bu kadar yatkın olarak, diğerlerinin kurtarma girişimini engelledi. kurtarılmama olayından emin olmaları gerekiyordu. bunu da güya spock ile sağlamış oldular. peki geri döndürülemez zamana kadar bekleseler ne olacaktı?

.bir de niye acı çekerek ölmek zorunda, iğne ile yatıştırsalar olmuyor muydu? donmuş su içinde olmadığı takdirde ölümden kısa bir süre sonra beyin hücreleri dağılıyor, bozuluyor. bunu nasıl geri çözmüşler? 

.annesi geldi, kırmızı bir ışın gönderdi, kızını canlandırdı. sonra yakalandı, sonra giysinin içinden çıktı ve selamlaştılar. kadını yakalamanın neye faydası olacak? onu da anlamış değilim. michael'in en başından kabul etmesi de çok manalı olmadı.

.bir de bölüm 31 kaptanı gelip, ananı babanı ben öldürdüm sayılır, onlar benim ajanımdı. koruyamadım, tehlikeli göreve gönderdim falan dedi. michael'in anası ve babası bölüm 31 ajanıymış. zaman makinesi yapmak istemişler. klingonlulardan önce bunu halletmek istemişler. sonra hepsi geçmişe dönüp savaşacak demek, şaka gibiler lan.

.spock da sırf bu yüzden seçilmiş. kendini bir şey zannediyordu bu mal de, uzay kıyafeti de üzerinde şaka gibi durmuş zaten. komple sevmedim.

.ha heyecanlıydı, o yüzden izlerken bir keyif veriyor ama sonra insanı üzüyor. bir de araya gay tripleri ekliyorlar. uzayda ne şimdi bu kardeşim?

--- spoiler ---