15 Mart 2019

the walking dead s09e13:

Chokepoint

--- spoiler ---

.boş bir bölüm, ne oldu dersek, hiçbir şey olmadığını görürüz. bir tane kızın teki, bir tane yeni ergen arkadaşı öptü diye bir sürü insan ölüyor. ulan olacak iş mi? hem toplumlarını riske atıyorlar. daryl arkadaşlarımızı tehlikeye atarız diyor, sağır olan onun arkadaşı yok diyor. bize ne bundan?

.hem tamamen ergen aşkı meselesi. bu kadar ciddi bir diziye ergen aşkını nasıl yakıştırmışlar. ne gerek varmış? carl'dan sonra bir tane mal bulalım demişler. henry malı, morgan malının beynini biraz yıkadığı arkadaş. insan hayatına değer veriyor ama öldüre de bilir. sevdiği kız için çok cesur bir mal oğlu mal. insanı çok geriyor.

.şimdi krallığa ulaşmadıkları haberi geldi, diğer taraftan da bir sürü insan bunları kurtarmaya gelecek. bu salaklar bir yerleşime giderse kamyon dolusu zombiyle analarını ağlatacaklar. zaten kendi nüfusları da çok, her türlü hepsini öldürebilirler. bunu da gördüler ama hala kızı yanlarında tutuyorlar. bir sürü adamını öldürüyorlar. bir de beta elemanı ile daryl teke tek kapışıyor. onu asansör boşluğuna atıyor. eleman ölmüyor, daha sinirli şekilde çıkıyor. o kadar yüksekten nasıl ölmüyor? arada asansör varmış da ölmüyor gibi gösterdiler ama bir kaç metreden kafa üstü düşsen ölürsün arkadaş. hem minik bıçakla da bıçaklanmıştı. onu hiç saymadı.

.bu bölümde de köpeğe bir şey olmadı. odada kızı korumak adına bir diş gösterimi yaptılar. diğerlerini takip etti. daryl'den daha bilge bir köpek galiba. orasını hafif komiklik olarak  yapmışlar.

.krallıkta işler iyi gitmedi. otobancılar mıdır nedir? yeni bir grup çıktı. bu kadar gruplaşacak insan nerden çıkıyor abi? başlarındaki tip filmlerden falan gördüğümüz bir tip. az biraz komik bir insan mıydı yoksa? onları filmle kandırarak panayıra davet ettiler. normalde kabul etmiyorlardı ama herhalde birbirlerini kesmekten yoruldular. kabul ettiler.

.carol bile yorulmuş, önce konuşalım sonra öldürelim dedi. ne bileyim cidden baydılar. bir de demirci ve karısı, buldukları bebek, yollardaki zombi saldırısı kasıntısı vardı. otobancılar kurtarmaya yetişti. insanlık hemen meyvesini verdi, öldürmemeleri iyi olmuş yani.

--- spoiler ---