15 Mart 2019

star trek: discovery s02e08:

If Memory Serves

--- spoiler ---

.iyi güzel bölüm de bu spock karakteri hiç olmamış. en azından kaşları olmamış. daha düzgün bir kaşlı bulamamışlar mı? sonuçta bir vulcan dediğin, kaştan ibaret.

.bir de geçmiş olaylarını anlamadım. kaptan pike buralara uğradı diye mi gösterdiler? yoksa babası falan mı uğramış. kendisi uğradıysa, zaman geçti diye mi göstermişler? pike'a biraz arka plan hikaye verelim demişler, niyeyse saçma geldi. hepsine aynını yapabilirler.

.gay hikayesi de aldı başını gidiyor. adam ölümden döndükten sonra kendisi gibi hissetmediği için sarı kafalıya posta koydu. voq salağına saldırdı. voq değil ya onun ismi daha güzel. dışarı çıkart dedi. çıkartmadı. voq hikayesinin voq'u çıktı zaten. nasıl kendi kaldı onu bile hatırlamıyorum.

.esas olay spock'ın kafası kitlenmiş, bunu geleneksel metodla aşamayız. telapatik koca kafalılara gidip onlardan yardım isteyelim kafasıymış. kara delik olarak gösteriyorlar, içine dalıyorlar, gezegenleri çıkıyor. mavi oynak çiçekleri var. 

.karı geçmişten kalmış, bunlar beyin gücüyle onu iyi gösteriyorlarmış. sanki esir gibi ama değil gibi. ayrıca bu kadar beyin gücü için ne kadar b12 almak lazım? naptınız abi? beyin kası resmen.

.önce spock'ın aklını michael salağına gösterdi. evrenin sonunu göstermiş. herkesler birbirlerine nükleer atıyor, gezegenler parçalanıyor. gelecekten gelmiş bir insan evladıymış. kızıl melek diyorlar kendisine, gelecekten itibaren ta michael salağını kurtarmak için spock'a görünmüş. bunlar öyle mühim karakterler.

.bir de en son bu ikisi arasındaki husumetin zamanına gitmek istediler. onda da michael vulcan ailesini korumak için evden kaçmak istemiş. spock'un melez oluşuna ağır laflar çakmış. galiz sözler etmiş. minnacık volcan yüreğini burkmuş. sonra duygulardan vazgeçmiş, mantığına sığınmış ama o da kitlenmiş. öyle sakalıyla ortada kalmış. durum bundan ibaret.

.şu gizli ajanlı sektör 31 bilmem nesi bunların peşindeydi. gezegenden ikisi bir ışınlamaya kitlendi, kaptana karı görünüp vazgeçirdi, diğerleriyle zaten dalga geçiyorlarmış. bunlar da mekikle discovery'e geldi. sonra da hep birlikte itaatsiz oldular. evreni kurtaracaklar.

.içlerinden makine kafalı arkadaş virüslü, spor motorunu da bozdu. arada bakışlar çirkinleşiyor, kırmızılaşıyor. henüz kimse fark etmedi. başlarına bela olacak. saru bari fark etseydi. bıngıllar gidince kendisi gibi değil bu arkadaş. kavgaya falan izin veriyor, delikanlı oldu.

--- spoiler ---