15 Mart 2019

alhambeura goongjeonui chooeok s01e07:

Episode #1.7

--- spoiler ---

.romantik hikayesini güzel birleştiremiyorlar. şimdi yine ayrı düştüler. tamam ayrı düşsünler ama ta ilk bölümde başına bir hal gelen veledin ablası ancak şimdi ne olduğunu anlayabildi. bu kadar zaman ki geçen bölüm ile bu bölüm arası bir sene de geçti, elemanın nerde olduğunu nasıl sormaz? böyle mailleşme mi olur arkadaş?

.neyse ki maillerin başkası tarafından yazıldığını anlamış. madem anladın niye şirketi başlarına yıkmıyorsun? neden anladım bana açıklama yapın demiyorsun? sonuçta sekreteri olan elemanın numarası var. bunları yapmıyorlar çünkü şak diye çözülür hikaye.

.neyse hepsi seul'e gelmiş. ispanya turizm bakanlığı 6 bölümlük ödeme yapmışlar demek. tamam seul'e gelsinler ona da lafım yok. oyunu piyasaya sürmek için hazırlıyorlar. tester'lar iş başında, şirketlerle anlaşmalar yapılıyor. yedikleri menülere göre oyunda can kazanıyorlar. böyle bir sektör yaratacaklar. süper fikir aslında, uygulamaya da geçer, bunlar harika eyvallah ama abicim sen böyle bir senaryo yaz, sonra bu oyunu deneyen kişilerden birinin delirdiğini yazma.

.adam delirmemişmiş. sektreteri de görmeye başlamış. iyi güzel, bu da güzel hikaye olabilir ama bu sefer o adamı neden devamlı gördüklerini açıklamaları lazım. bu oyunun kodları sizde değil mi arkadaş? nasıl böyle bir mallık edebilirsiniz?

.bunu açıklamak şöyle dursun, adam bir sene level atlamaya çalışmış. çekirge misali öğrenim görmüş, kendini eğitmiş. hadi buna da tamam ama ne gerek var demeden edemiyorum. kodlar elinizin altında, level atlatıver kendine. diğerleri falan saygıyla eğiliyorlar. adam ustalaşmış, o da güzel ama manasını kaybediyor işte.

.en başta sorunu çözecekleri yere oyunda ustalaşmayı seçiyor. sanki oyunu başkası kontrol ediyormuş gibi kodları düzenleyip hem sorunu çözebilirler, çözemiyorlarsa da ölümsüzlük dahil her türlü hileye başvurabilirler. nedense bahsi bile geçmiyor. oyun geliştirme departmanlarını biraz gördük, içleri boş gibiydi. bilgisayardan anlayan tip zaten hiç yardımcı olmuyor. tek kişiyle de olacak iş değil ama sonuçta bir velet kendi başına bir oyun yazmış, bunlar üzerinde bir sürü değişiklik yapabiliyor ama sorunları çözemiyor. korunma sağlayamıyor. biraz mallık değil mi? niye böyle yapmışlar acaba?

.bir de elamanın anma törenine katılıp orada öldürmek zorunda kalıyor. adamı gördüğünü müdüre de söylüyor. müdürle arası biraz bozuluyor. olayları zaten ona açıklıyordu. o ara sekreteri de gördü, geldi yardım etti. en azından ekip olacaklar o iyi olacak da ya başına bir şey gelirse? oyunda ölen ölüyor mu ölmüyor mu? bunu bile açıklamadılar daha.

.emma denen karının gitar çalışını modifiye ediyorlar, kıyafetleri ile oynuyorlar ama yapılması gerekeni yapmıyorlar. biraz sinir ediyorlar ama sürükleyici bir dizi. türk dizileri ağır çekimlerine dönmeseler ne iyi olacak.

--- spoiler ---