22 Mart 2019

the gifted s02e16:

oMens

--- spoiler ---

.o kadar dandik dizi ama yine de güzel sezon finali yapabildiler. en azından baba karakteri kendini feda etti. tabii ölen ölmüyor, ölü kalmıyor ama yine de büyük bir patlama yaşadı. esas kötü kabul edilen karıyı da yanında götürdü. onun öldüğü kesin, apartmanın üst kısmı komple eridi resmen. kendisi de erimiş olabilir. özel gücü yüzünden otomatikman canlı bomba oldu. karısı nasıl müsaade etti. pek üzüldüler ama güzel oldu.

.beyin kontrolcü üçüzler iyiler tarafına mı geçti? en son tvdeki adamı da itiraf ettirdiler. ikizlere bina yıktırdıktan sonra esme denen tip biraz yumuşadı ve çocukların kaçmasını sağladı. lorna denen salak bir tek burada işe yaradı.

.iç koney midir nedir, onların mekana daldıklarında zaten patlayıcı yüklüyorlardı. onların arasında bir sürü süper güçlü tip kavgaya tutuştu ama kimse patlamadı. en son apartman tepelerine yıkılmaya başlayınca kaçtılar.

.veletler ya da fenris olayı kurtarıcı rol oynamadı. sadece kullanılmış oldular. geçen sezon bunların geyiğini yaptık, şimdi babaları kendisini feda etsin istemişler herhalde. oldu da yani, çok daha kötü bir final bekliyordum.

.john salağı rambo gibi aralarına daldı, o kadar mermiye rağmen tipleri iyi benzetti. o zinciri bırakmadan diğerlerini de dövebilirdi. o sahneleri güzel çekmişler ama genel patlama görüntüleri o kadar iyi değildi.

.bir de devamlı geçmiş görüntüleri vardı. savcı beyin neden mutant meselelerine daldığı, kızının ilk olayları. mutant olduğunu söylemeye çalışmış ama söyleyememiş. babası hep koruyacağım seni falan demiş, en son kendini feda edeceği için bunları göstermişler. 

.bu olaylardan sonra mutantlar tekrardan yeraltı şebesine katılmak istemişler. karısı o zaman yeni bir tane kurarız diyor, hiç de üzülmemiş gibi onu pek yakıştıramadım. bir süre geçti gibi gösterdiler ama yine de çok çabuk unuttu.

.bölüm sonu da sonraki sezona merak unsuru bırakalım demişler, bir dahaki sezon neresini hatırlayacaksak artık. john dışarda biri var koşun dedi, sonra baktılar kimse yok. havada biraz morluk var, clarice geldi. bir sıkıntı var acilen gelmeniz gerekiyor dedi. bir portal açtı ve hepsi yeni maceraya atıldı. sonraki sezon göreceğiz, tabii dizi iptal edilmezse. paralel evren falan yapmazlarsa sevinirim.

--- spoiler ---