21 Mart 2019

alhambeura goongjeonui chooeok s01e14:

Episode #1.14

--- spoiler ---

.olmadı ki... hikayesini anlatacaktır ama bu kurtulan oğlan yara içindeydi. bir sene nerdeymiş. nasıl hayatta kalmış? bunları düzgün açıklamaları lazım. yapay zeka bir macera yapıp elemanı kurtarılması için uğraştırmış olmuş. en başında hepsini onu kurtarmak için yapıyor gibiydi. elemanın bir şeyden haberi yok. kendi tasarladığı oyundan nasıl haberi olmaz arkadaş?

.hadi bunları geçtik, devamlı bir yavaş çekim, aralara romantik serpiştirmece, aksiyon azalmasın diye polisi olay dahil etme. şarkıcı karı, gidip bana öldürdüğünü itiraf etti deyince hemen polis mi peşinden koşuyor. hem de karı içerek gidiyor. neymiş cesaret için böyle geldim diyor. var mı lan böyle bir olay?

.tam ölecekken, sekreter kurtarıyor. ona ayrı bir üzülüyoruz. salak kız elemanı bulmak için vurulup duruyor, o ayrı bir üzüntü verici. birinin başına bir hal gelecek, kimse ne yaptığını bilmiyor.

.kilise sahnesinde ne olduğunu sonraki bölüm geriden gelişle anlatacaklar herhalde. her bölüm önceki bölümdeki mevzuyu geriden gelerek anlatıyor. bir olayı uzattıkça uzatmış oluyorlar. sanki önceki bölümlerde gibi bir şey. dizinin süresini etkiliyor, olayları uzatıyor. bazen oluyor ama genelde kabak tadı veriyor.

.fiziksel bedeninin kaybolması olayını açıklayamazlar. yapay zeka, gerçek dünyada insanı yok edip, geri getirebilmesi olacak iş değil. öyle iki ışıklandırmalı sunucu açıp kapatmaya benzemez arkadaş, olmuyor da olmuyor işte.

.ayrıca eleman özel eşyalar tasarlayabiliyor. örneğin bir saat tasarladı, diğerlerini durdurdu ve içlerinden geçti. bir çakmakla hepsini patlattı öldürdü. ulan madem öyle sınırsız silah tasarla, süre sınırı olmadan durdur hepsini. bu kadarını yapan, diğerini de yapar. nasıl bir sınırlama olabilir ki? oyuna bari müdahale edemiyoruz deseler o bile olacaktı. şimdi elemana biraz güç verelim diye oyuna müdahale ediyorlar. devamlı çarpışıp duruyor. bir senedir silahşör oldu, yüzüncü levele geldi. sanki oyuna dokunamıyorlar gibi yaptılar, sonra da böyle yapıyorlar. birbirini hiç tutmuyor. çok ayıp ediyorlar.

.ortadan kaybolduktan sonra herkes pek karanlığa gömüldü. kardeşi de evin dibine gelip salak salak duruyor, eve niye girmiyorsun arkadaş? küçük kız gördü, ablasını çağırdı ve orada bölüm bitti. ne olduğunu sonraki bölüm göreceğiz.

--- spoiler ---