18 Mart 2019

star trek: discovery s02e09:

Project Daedalus

--- spoiler ---

.bu sezonun kötüsü yapay zekaymış, yeni ortaya çıktı bu durum. güzel heyecanlı bir şekilde yaptılar, ona da lafım yok ama tek kafama takılan. bu küre arkadaşın verilerini kurtarması için kızıl melek sinyal gönderdi dememişler miydi? o sinyale göre gittiler, ölen büyük bir varlık buldular. anılarını kopya ettiler. şimdi bu veriler, kontrol dedikleri kendi yapay zekalarına ulaştırılmak üzere mürettebattan yarı bilgisayar bir arkadaşa yüklenmiş ve içeriye giren ekipte kendisi de yer bulmuş durumdaydı.

.madem kızıl melek evreni kurtarmak istiyor, niye kürenin bilgilerini kurtarılmasına neden oldu. belki bunu ilerde açıklayabilirler ama henüz bu soruyu sormadılar. bu bölümde anlatılanlar ile öncekiler uymadı işte.

.tüm sebep michael'miş. karı giderken daedalus diye bir projeden bahsetti. bölüm ismi de bu. spock'a görünmesinin sebebi de michael'miş. diğer yarı volcan tiplere değil de sana olmasının sebebi bu diye anlattılar. güya konuşacaklardı, satranç falan oynayacaklardı ama kavga ettiler. çok gaddarlar, çok öfkeliler. bunlar nasıl ileri insan lan?

.bu olaylar kaçak discovery'ye eski amiralin gizli gizli gelmesiyle oldu. o da kontrol'den yana şikayetçiymiş. oradaki amiralin olayları yanlış yönlendirdiğini düşünüyormuş ama hepsi ölmüş zaten, hepsi bilgisayar hologramı imiş. yıldız üssüne bilgiler de gitmiyormuş. bölüm 31 meselesi de bir yere kadar işe yaramadı yani.

.zaten spor motorlarını bozmadığı da anlaşılacak. mevzu sonraki bölüm biraz daha aydınlanacak gibi. spor motoru bu yarı bilgisayar kadın bozmuş olmalı.

.onun ölümüne herkesler üzüldü. michael öldürmemek için çok direndi ama son aşamada bu bir emirdir dedi, hava kilidine kim bastı tam göremedim. belki güvenlikçi karı da basmış olabilir. bir de bu kadar güvenlikçi karının nefes almasını şak diye kapatan bir kusuru olabilir mi? o kadar alet yapıyorsunuz bari ağızdan çıkmayanını yapın. barzan ırkındanmış. öyle bir şey işte.

.mayınlar arasında biraz dans ettiler, yine discovery'i ziyadesi ile kıvılcımlara boğdular. eski uzay yolu dizilerinde bu kıvılcım anlaşılabiliyordu ama bunda bana niyeyse çok komik geliyor. allah kalkanlarına zeval vermesin tabii...

--- spoiler ---