17 Mart 2019

alhambeura goongjeonui chooeok s01e10:

Episode #1.10

--- spoiler ---

.sekreter elemanı öldü. açıklaması yok. oyun içinde, oyun karakterleri ile öldü. bunun olmaması gerekiyordu. diğerine bir mantık bulmaya çalışıyorduk ama şimdi iyice sıçtılar, bunu bari yapmasalar iyidi.

.oyun geliştiricisi tüm bunları düzeltebilir diyor. biz lisansı aldık ama oyunun geneline hakim değiliz, sadece bölüm bölüm bakabiliriz diyor. bunlar açıklama değil tabii. sen koskoca şirketsin, iki götten bacağın yaptığı oyunu düzenleyemiyor musun? 

.ayrıca ceo elemanının topallaması geçti. bu nasıl oldu peki? açıklama var mı? oyunun içine mi kaçtı? trende bir hal mi geldi? emma ile karşılaşınca iyileştirme hali mi ayağını düzeltti? açıklama yok.

.geçen bölümden biraz geriden başlayıp, elemanı tekrar kurtarmaya çalıştı. çok geç geri döndü. cesedini falan bulamayınca iyi düşündü ama eleman ölmüş işte. bir de bir tane bardaki korsanlara elemanı bulma görevi verdi. o da boşa gitmiş oldu. sikkeleri harcamasaydı bari, ceo'luktan atılınca bozdura bozdura harcardı.

.sonra elhamra sarayının altındaki zindanlara girdi. tek seferlik girebiliyormuş. telefondan ulaşamadılar. salak saçma zombi savaşçılarla karşı karşıya geldi. sadece granada'da alınan silahlar kullanılabilirmiş. böyle de bir kural sallıyorlar. olaylar daha zor olsun da imkansız olsun diye.

.işler karıştıkça, zorlandıkça yamuldu. canı azaldı, derken bir yardımcı belirdi. o da sekreteriymiş. öldün sandım lan falan dedi ama ölmüş işte. oyun karakteri olarak geldi, yardım etti ve gitti. o iyi güzel ama sonra ilerlerken dört beş tane zombiye yine yaralandı, tam ölecekti ki ışıklar geldi. karı diğer taraftan birini mi gönderdi? gönderdiyse hem oyun açsısından bir anlamı yok.

.diğer tarafta karı şirkete gitti, bir işe yaramayan teknik eleman oyundaki karı olduğunu görünce biraz afalladı. oralar biraz komikti. sonra müdürle konuştular. müdüre o sırada vasiyeti gelmişti. vasiyetinde doğru düzgün bir açıklama da yoktu. birimiz ölürse ya da ulaşmazsanız sunucuları kapatın diyor. telefon çekmiyor ama aşağıya sunucu sinyalleri nasılsa iniyor. bu da ayrı bir mantık hatası. insanı çok üzüyorlar böyle şeylerle.

.müdür öncesinde profesör salağına biraz daha bekleyelim demişti. elemanı ceo'luktan da atacaklar. zaten oyunda sorun varsa batarız diyor. bunlar nasıl bir şirketmiş arkadaş. bir oyuna mı bel bağlamışlar? tüm paralarını buna mı yatırmışlar? hiç ama hiç olmuyor. tamam harika bir akışı var, arada yavaşlatmasalar daha iyi olacak ama onu da gerginlik olarak kabul ettik, ona da bir şey demiyorum. sadece biraz daha az mantık hatası yapsalar ne kadar iyi olacakmış.

--- spoiler ---