16 Mart 2019

my cat from hell s10e04:

Fluffy's last stand

--- spoiler ---

.çok ilgi çekici çözümler bulamadı ama acayip duygusal anlar yaşadık. bir tane kedinin sahibi ölmüş, sonra sahipsiz kedi sistemine girmiş. kadının teki bunları iyileştirip tekrar sahiplendiriyormuş. işim bu diyor ama öyle bir meslek mi var? yoksa nasıl yapıyor anlamadık.

.kafesinden çıkmıyormuş, elini uzatınca patlatıyor bir tane ama esas olay ısırmasıymış. zaten tırnakları sökülmüş. kim niye tırnaklarını sökmüş, orasını kaçırdım. sahipsiz kaldığı zaman aşı için uyuşturmak zorunda kalmışlar. o ara bir şeyler olmuş sanki.

.sonuç olarak ele güvenmeyen bir kedi kardeş. yaşlı ve acı çekmiş. orası belli. bakışlar falan çok mazlum. inanılmaz bir durum yani. jackson olaya dalıyor. kadının eline tepki verdiğini görüyor. elini yere açık vaziyette koyup, ödül mamalarını yanına atıyor. yanından yemeye başlıyor. bu şekilde kadın kendine alıştırıyor. bir tane de uysal bir kedi arkadaşı koyuyor yanına. iyi güzel derken,  o kediyi alıp götürecekken kadını bacağından ısırıyor. ısırıldığını bildirmek zorundaymış. normalde alıp götürürlermiş ama jackson dahil olduğundan bir şans daha vermişler. böyle geriyorlar bizi ama danışıklı dövüş var biraz.

.esas olay kadını ısırdıktan sonra koltukta yanına sokulup kendini sevdirmeye başlamış. bir nevi özür dileme ama sonra kucağına yatmaya başlamış. fevkalade bir olaydı. jackson gözyaşlarına hakim olamadı. kadının hali biraz uyuzdu, hem nasıl tekrar sahiplendirecek onu anlamadım.

.ilk olayda bir tane pofuduk kedi kardeşimiz var. evleri taşıyınca bahçeden kapalı eve gelmiş her tarafı işaretliyormuş. iki tane ruhsuz, nerdeyse gizli sanatnist tipinde tip var. kediyi yavruluktan beri kurtarmışlar ama böyle olmaz, işerse atarız diyorlar. bu ne lan?

.sorun dışardaki kediymiş. bunu dövüyormuş. kapının önünde terör estiriyormuş. bu elemanda o uzak dursun diye her tarafı işaretlemeye başlamış. tabii aynı zamanda dışarı da çıkmak istiyormuş. tasma takıp gezdirilmesi hususunda baskı yaptı. neyse ki sahipleri biraz akıllı çıktı. hem kedi kovucuları aldılar koydular (niye öncesinde yapmamışlar mesela) hem karılı, kocalı elemanla güzelce oynadılar. tasmayı bile taktılar. işemeler de şak diye kesildi. hepsi sonsuza kadar mutlu yaşadılar.

.kedim cennetten kısmı da harikaydı. gözünde bir problem olan tüysüz bir yavrucağı veteriner teknisyeni bulmuş iyi etmiş, sonra bu kadının epilepsi nöbetlerinde kendine iyi geldiğini fark etmiş. başında bekleyip sakinleştiriyormuş. diğer hayvanlara da aynı şeyi yapar mı demişler. veterinerliğin sakinleştirici kedisi olmuş. diğer hayvanlara karşı tutumu çok acayipti. her zaman böyle bir şey göremezsin yani.

--- spoiler ---