17 Mart 2019

alhambeura goongjeonui chooeok s01e09:

Episode #1.9

--- spoiler ---

.pek heyecanlı gidiyor ama bir türlü oturtamıyorlar. sadece devamlı gördükleri insandan oyuna geçiş yapmış tipler insan öldürebiliyordu. oyun karakterleri insan öldüremiyordu. şimdi granada'ya geri gelince ne değişti de öldürebildi? yardımcısı sektreter oğlan, öldü mü? öldüyse çok saçma olacak. oyundan çıkmış olabilir ancak ya da seviyesi düşmüş olabilir. gerisi çok saçma olacak.

.en baştan hikayeyi tekrar anlattılar. zaten bir yerden sonra bunu tahmin ettik. oğlan, hacker arkadaşı ile anlaşamamış ve düello yapmış. kazanıp onu öldürmüş ama gerçek hayatta da öldüğünü fark etmiş. ormanda öyle bırakıp kaçmış. sonra eleman aynen bizim esas adama dadandığı gibi dadanmış. en son trende de onu sıkıştırmış. ölmüş olsa cesedi olurdu diyor. bir şekilde oyunda gizlenmiş mi? gerçek bedeni oyun nasıl gizlemiş? bu da açıklanması gereken bir şey.

.şahin geldiydi. ustadan mesaj getirdi ama mesajı sadece granada'da açabilirsin diyor, oraya varıyorlar. tüm oyun üzerine çullanıyor. kim yazmış lan bu oyunu? yazan adam ne olduğunu anlamıyor. gerçekten öldüğü zaman şaşırıyor, kaçamıyor ama bir yere gizleniyor. sonra üzerinden bu kadar zaman geçiyor, bir mesaj gönderiyor ki o da belki sadece tuzak yani. en azından tuzak gibi başladı. bir anlamı yok.

.sonra kıza anlatıyor durumu. uçaktan indiriyor ki indirmesine de gerek yokmuş. ekrandan izlesin diye seul'de tutuyor. sanki tek buradan izlenebilir, neyse hadi kıza bir şey olmasın diye mevzuya katmıyorlar diyelim. kardeşini kurtaracağı ne malum?

.evlilik meselesi kattılar. profesör eski eşi ile tekrar bir araya gelmesini istiyor. o da nasıl duygusuz bir adamsa insanların hayatı ile oynuyor. kadın hepsi gururdan yapıyor, güvenme bu adama dedi ki haklı olabilir. 

.küçük kız da evlilik muhabbeti açtı. bunla evlilik muhabbeti, gözyaşlarına dokunuş diğer taraftan eski eşi var. onla bir gerilim yaşatacaklar. adamların romantik hikayesi de böyle gidiyor. bir de kızın aileden sayılan arkadaşı, yumuruk ile daldı. sonra elindeki baston ile gününü gösterdi. devamlı kılınç kuşandım diyor bir de artist eleman. sonra ensesine pansuman ve yüze dokunuş. o kadar olay içinde, zamanım yok derken, bunlarla bir sürü zaman geçti.

.müdür karakteri iyi çıksa bari, işler ona kalıyor gibi görünüyor. kız müdürle muhatap olacak, bu tarafta işler böyle. oyunda elemanı kurtarmak hayatının amacı olmuş. neden böyle olmuş? hem oyunu oynayarak neden arkadaş? siz nasıl teknoloji firmasısınız? oğlan da yazdığı oyundaki bu ters durumu düzeltmek için güya bu adama baş vurmuş, firması yardım eder demiş. kimsenin bir şey bildiği yok. daha kötüsü bu konuda uğraştıkları bile yok. bu yüzden dizinin haline üzülüyorum. bunu görmezden gelirsek, süper akıyor ama işte nafile.

--- spoiler ---