28 Mart 2019

into the badlands s03e09:

Chapter XXV: Chamber of the Scorpion

--- spoiler ---

.bir sene bekletmediler ama sanırım bu sezon son sezonlarıymış. sezon arası vermişlerdi. şimdi devam bölümleri geldi. böldükleri kadar çarpıcı bir devam olmadı ama yine de çok iyi gidiyor. hacı özel gücü paylaştırabiliyor. meridyen odası dedikleri dalga bu işe yarıyormuş. bunu kim yapmış, ne zaman yapmış o belli değil.

.amaç bu odanın gücüyle ordu kurup yeni dünya düzeni kurmak. dünyayı değiştiren tüm manyak tarikatlar gibi aynı muhabbeti yapıyor. henry haliyle kabul etmedi ama karşısında da duramadı. duramayacağı belliydi ama yine de adabıyla güzel dövüştürdüler ve sonunda ağzı burnu kırık şekilde denize, göle artık nereydisiyse oraya attı. sudan canlı çıkacak ama daha yeni m.k. malı ağzını burnunu kırmıştı, şimdi ne ara iyileşecek bu arkadaş onu bilemiyoruz.

.zaten bir balta ile meridyen odasını dağıtmaya çalışırken m.k. fark etti geldi, iki saniyede adamı paketledi. durumu açıkladı ama tarikata bağlanınca böyle oluyor. hem o salağı da iş gücüne vermişlerdi, eve geri dönmesini de kabul edecekler. çekilir dert değil bu hacı ve ekibi. başımızı çok ağrıtacaklar.

.diğer tarafta rahipler dul'u kaçırmıştı. o da hacı ile yaklaşan savaşta adam topluyormuş. dul gücünü vermesi koşuluyla savaşı kabul edecek gibi. onların dövüşü de göstermelik dövüştü ama hepsi bir harikaydı tabii ki.

.kolunu bacağını kırdı, sonra iyileştirdi. sonra da anlaşma yaptılar. bu rahipler güçlerin doğal yolla geçmesini mi istiyor? güçleri bu dünyada ne yapıyorlar? ilim bilim falan nerede? 

.bajie yine komik, tatlı bir insan evladı. en son henry'nin oğlanla kaçmayı başardı. öncesinde güya onu da yargılayacaklardı. en azından bir kara gözlüyle dövüşe verdiler. bizim şişkonun özel gücü var tabii, adamı kitleyip boynunu kırdı. sonra zaten henry onu kaçırdı ve işler gelişti.

.bölümdeki en saçma hadise, bu kadar önemli bir odanın korunmasız bırakılmasıydı. henry pusulaları aldıydı, üzerinde mi kaldı? onu göstermediler ve balta ile bir kaç düzeneği kırdıydı. pek bir zarar veremedi gibi ama yine de oda korunaksız olmaması gerekiyordu.

.lydia yaralı şekilde geldi, gözlerini açtı. zenci aşığı ile az biraz muhabbet ettiler. tilda ve yeni tip de ablası olacak karıyı arıyorlardı. o da iki köylü kesip kaçmış gibi görünüyor.

--- spoiler ---