7 Mart 2019

bokudake ga inai machi s01e01:

Episode #1.1

şimdi niye bokudake ya da boku dake onu bir bilsem yazardım ama adamlar animesine boku dake yazmış, dizisine bokudake yazmış. aynı isimle de olabilirdi ya gözden kaçmış, ya da karışmasın diye yapmışlar. neyse ki burada etiketlerin karışmaması adına iyi oldu. hataysa bile böyle devam ettiriyorum. üç sene önce animesini izlemişiz, şimdi dizisi geldi. baktım şöyle izlenir gibi geldi. ilk bölüm itibariyle animesinden de karşılaştırdım. adamlar ciddi anlamda sadık kalmış. hatta zamanda yolculuk efekti dizinin daha güzel olmuş. oyuncular falan da aynısını oynamış. bakıp bakıp taklit mi etmişler nedir bilmiyorum ama resmen aynısı gibi. izlerken ilk bölümde bu kadar detay veriyorlar mıydı diye insan merak ediyor. veriyorlarmış ama animeyi izlerken son bölümlere doğru çözebiliyorduk. yine de farklılıklar var tabii.

--- spoiler ---

.mesela annesinin katili ile kapıda karşılaşıyor, sonra arkasından koşuyor falan ama dizide tam öyle olmuyor. eve geliyor annesi ölmüş, kanlara bulanıyor. adam tekrar kapıya geliyor, güya elemanı tuzağa düşürmek için bunu yapmış. böyle anlatıyor. her iki durumda da aynı sonuca çıkıyor ama değişik işte böyle.

.bir de kağıt olayı vardı. annesi elinde tutuyor gibiydi. animede kağıt kapının önünde, dizide biraz daha gözümüze sokmuşlar ama kağıtta ne vardı hatırlamıyorum.

.önemli olaylar öncesinde geçmişe yolculuk yapan bir kardeşimiz var. japonyanın gri sokaklarında böyle takılıyor. pizzacıda çalıştığı zamanlarda kalp krizi geçiren bir kamyon şoförünün öldüreceği çocuğu kurtarıyor. bir alamda kahraman oluyor.

.işten bir kız, yeni gelmiş annesi ile tanışıyor. bu sahne esas belirleyici sahne olmuş zaten. bir çocuğun elinden tutup götüren bir adam var. kadın bunu fark ediyor, adam da fark ettiğini fark ediyor. telefonla çekiyor gibi yapıyor ama tam çekmiyor sanırım. zaten çok üzerinde durmuyor. adam evi buluyor. annesini öldürüyor. 

.arada zaten geçmişte yaşanmış çocuk katiline gönderme yapılıyor. eleman da hepsinin farkında ilk bölüm olarak gizem açısından bu kadar detay fark edilmese daha keyifli olabilirdi ama şimdi de tekrarını gerçek hayatta nasıl yapmışlar acaba diye keyifle izleyebiliyoruz.

.en son polisler geliyor, eller kanlı, tekrardan geçmişe gidiyor ama bu sefer ilk okul yıllarına dönüyor. artık mevzular oradan devam edecek. çocuk oyuncusu esas belirleyici olacak gibi. bakalım nasıl yapacaklar.

--- spoiler ---