19 Mart 2019

american gods s02e02:

The Beguiling Man

--- spoiler ---

.yine tatlı bir bölüm yaptılar. shadow denen elemanın özelliği nedir? bunu baştan beri merak ediyorduk, ona eğildiler. anası ile fransa'dan amerika'ya gezmeye gelmişler. burada beyaz çocuk olarak dayak yemiş. anası biraz filozofmuş ama devamlı içindeki ışıktan bahsedermiş, sonra kansere yakalanıp ölmüş, eleman pek üzülmüş. kilisede biraz yumruklarını sıkmış. anası hasta iken hastanede babası ziyaret etmiş. ona para numarasını öğretmiş. bizim yorumumuz böyle.

.muhtemelen yarı tanrı çıkacak, babası hakkında bir yorum gelmedi. ışıklı bir insan, zombi karısı ışığı görüyordu. odin abimiz baştan beri ışığını görüyor olabilir. şimdi gördüğünü gördük, karı zaten leprikonla birlikte kocasını buldu, kurtardı. esprili güzel sahneler yaşandı, her bölüm ayrı keyif hakkaten.

.esasında odin mızrağını almaya gitmişti ama dönüp treni bulup elemanı kurtardı. bunu niye böyle yaptığını pek anlamadık. yanındaki örümcek adam da tavuk sevmiyormuş. bir kurban gerekiyor dediler, arabayı kurban etti. o sahnedeki sözleri falan da pek tatlıydı. 

.belkıs, dünya ile işbirliği içersinde, diğerleri bunun farkında, zaten eleman da arada kalırsın, tarafını seçmeyen bertaraf olur dedi. aşk ve savaş hakkında laflar edildi ve bu kısım da burada bitti.

.bilgisayar oğlanı, medyayı arıyordu. medya biraz korkmuş. imgeler etrafından bunla konuşuyordu. elemanın tepkisi ve sözleri de gayet güzeldi. sonunda buldu ama çıkardı mı? çıkarmadı mı? orada kaldı öyle.

.esas olay shadow'un geçmişinde geçti. buna işkence yaptılar ama soruların cevabını bilmiyordu. bilse söyler miydi? yoksa geçmişe dönüp hatırladı mı? oralar biraz karışık. kar yağdırma olayı vardı. onla da bağlantı kurdular ama yarı tanrı falan çıkarsa özelliği nedir? öyle fantastik karakterler gibi de yapmıyorlar, bir değişik yapıyorlar.

.karısı ve leprikon yol hikayesine döndü, yolun bittiği yere geldiler. leprikon'un özel gücü varmış. şak diye trenin oraya getirdi. tekerlek patlayınca kriko kullanmak yerine karı kaldırdı, sonra ayağına düşürdü. bu niyeydi? neden kustu? ölecek mi? yoksa başka bir tip var ona mı gidecekler? shadow'u kurtardıktan sonra gideriz dedi. hani tanrı öldürünce bir tek o kurtarabiliyordu? bunun üzerinde niye durmuyorlar?

--- spoiler ---